Krimi

Mehet a dutyiba a csengelei halálos balesetet okozó sofőr

Mehet a dutyiba a csengelei halálos balesetet okozó sofőr

2020. szeptember 30., szerda
Mehet a dutyiba a csengelei halálos balesetet okozó sofőr

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított szürkületi időben, érvényes vezetői engedély nélkül közlekedett a tulajdonában álló tehergépkocsival a csengelei vágóhíd felé. A férfi eddig ismeretlen okból áttért a szemközti sávba, és ott nekiütközött a vele szemben szabályosan, kivilágított kismotorján közlekedő sértettnek, aki a vízelvezető árok felett átrepülve, egy szántóföldre esett. A tehergépkocsi az ütközés helyétől 70 méterre, az árokban állt meg. A gyanúsított a baleset helyszínére visszasétált, de onnan anélkül elgyalogolt, hogy a sérült férfinek segítséget nyújtott volna.

A sértett a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Tettét követően a gyanúsított csak másnap jelent meg a rendőrségen.

A halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban a járási ügyészség a gyanúsított letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélye és ténye, valamint a bizonyítási eljárás meghiúsításának és bűnismétlésnek a veszélye okán indítványozta. A gyanúsítottat ugyanis korábban ittas járművezetés vétsége miatt már két alkalommal is elítélték, és a járművezetéstől is eltiltották. Továbbá vele szemben az eset elkövetésekor is büntetőeljárás volt folyamatban segítségnyújtás elmulasztása valamint ittas járművezetés miatt.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően, egy hónap időtartamra elrendelte. Végzése nem vált véglegessé, az ellen a gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedés elrendelése érdekében fellebbezést jelentettek be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.