Megvan a MOL-Pick Szeged ma esti BL-kerete

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Többen ma debütálhatnak a Bajnokok Ligájában.

Mint azt korábban megírtuk, MOL-Pick Szeged három kézilabdázója sérülés, hat játékosa pedig koronavírus-fertőzés miatt nem utazott el a szerda esti kielcei Bajnokok Ligája-mérkőzésre. A PSG elleni elhalasztott meccs miatt az idei első összecsapásra éppen ezért az utánpótlásból kellett feltölteni a szegedi keretet.

Néhány perccel ezelőtt a csapat hivatalosan is megnevezte azt a 14 játékost, akik ma este szerephez juthatnak Lengyelországban. Íme a keret:


Ebből kiderül, hogy a sérült Mario Sostaric, Luka Stepancic és Stefan Sigurmannsson mellet természetesen nincs ott a koronavírus-fertőzését saját maga bejelentő Bánhidi Bence, és a vírusfertőzéséről szintén a közösségi médiában posztoló Borut Mackovsek. A mai meccsre megadott keretből nagy biztonsággal megállapítható, hogy Dean Bombac, Nik Henigman, Stanislav Kasparek és Bodó Richárd fertőződött meg koronavírussal.

A szakmai stáb rendkívül nehéz helyzetben van, mivel így rutinos jobbátlövő nélkül maradt a csapat, de az irányító és a jobbátlövő poszt is komoly fejtörést okoz, és a védekezésben a hármas védőposzton sincs ott egyik állandó kézilabdázó sem.

A két edző meccs előtti nyilatkozatát itt és itt olvashatja el.

A Kielce elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés 18 óra 45 perckor kezdődik Lengyelországban.

Előző sztori

A járvány felszálló szakaszában vagyunk

Következő sztori

Csökken a parlagfű pollenkoncentrációja