Egészség

Megtervezték az első koronavírus-biztos autót

Megtervezték az első koronavírus-biztos autót

2020. szeptember 15., kedd
Megtervezték az első koronavírus-biztos autót

Ha visszaemlékezünk, a szakértők már korábban is arra hívták fel a figyelmet, hogy nemsokára kiszorulnak az autók az utakról, és a helyüket a megosztott mobilitási eszközök veszik át. A Coventry Egyetem szerint ez a folyamat még a világjárvány időszakában sem állt le.

Paul Herriotts professzor teljesen átgondolta a közösségi mobilitási elveket 2020 fényében –olvasható a Topgear oldalán.Herriotts is úgy véli, hogy a jövő közlekedése átalakulóban van, és egyre inkább a közösségi közlekedés irányába tolódik.

Már vannak rollerek és biciklik a közösség számára, és miért ne lehetne akkor autó is? – teszi fel a kérdést. A koronavírus-járvány fényében a professzor tervezett egy vírusbiztos autót.

A tervek szerint a könnyebb tisztíthatóság érdekében az üléseken nem lesz majd varrás, a kapaszkodók pedig rézből készülnek – aminek vírusellenes tulajdonságai vannak –, hogy minél biztonságosabb legyen – részletezte.

A külső kijelzőn látható majd, hogy a jármű tisztasága milyen állapotú. Ha megfelelő, zöld színnel világít egy kijelző, és az ajtók érintésmentesen kinyílnak, ahogy közel lépünk hozzá.

Az utasteret UV-fénykezeléssel tartják majd tisztán, és az autók tisztításához mikrorobotokat vesznek majd igénybe.

Most azon a ponton vagyunk, ahol a mikrorobotok kifejezés a kényelem, nem pedig a félelem keltésére szolgál” – emelte ki.

(Fotó: topgear.com)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.