Matematikust választottak a Szegedi Akadémiai Bizottság élére

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Tudományegyetemet három akadémikus professzora is tagja az MTA SZAB új elnökségének. A Szegedi Akadémiai Bizottság új elnöke Krisztin Tibor akadémikus, az SZTE matematikus professzora.

Tisztújítást tartott az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság. A Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Akadémiai Bizottság elnökének és alelnökeinek megválasztása szeptember 4-én lezárult.

A SZAB közgyűlése a 2020-2023. akadémiai ciklusra elnöknek a Széchenyi-díjas matematikus Krisztin Tibort, az MTA rendes tagját, a Szegedi Tudományegyetem professzorát, az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar Bolyai Intézet Alkalmazott és Numerikus Matematika Tanszék vezetőjét választotta.

Az MTA SZAB új alelnöke lett Dudits Dénes Széchenyi-díjas magyar növénygenetikus, az MTA rendes tagja, a Szegedi Biológiai Kutatóközpont emeritus kutatóprofesszora; „A magyar gyógyszerkutatásért” plakettet elnyert Hohmann Judit, az MTA levelező tagja, az SZTE Gyógyszerésztudományi Kar Farmakognóziai Intézet intézetvezető egyetemi tanára;  valamint a legutóbb Akadémiai-Szabadalmi Nívódíjban részesült Kemény Lajos, az MTA levelező tagja, az SZTE Általános Orvostudományi Kar professzora, az SZTE ÁOK és az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika tanszékvezető egyetemi tanára, az Európai Tudományos Akadémia tagja.

(Forrás: SZTE)

Előző sztori

28 férőhellyel bővül a mórahalmi bölcsőde

Következő sztori

Fontos a határ menti településeken élők véleménye és biztonsága

Legutóbbi hasonló cikkek