Közélet

Matematikust választottak a Szegedi Akadémiai Bizottság élére

Matematikust választottak a Szegedi Akadémiai Bizottság élére

2020. szeptember 5., szombat
Matematikust választottak a Szegedi Akadémiai Bizottság élére

Tisztújítást tartott az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság. A Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Akadémiai Bizottság elnökének és alelnökeinek megválasztása szeptember 4-én lezárult.

A SZAB közgyűlése a 2020-2023. akadémiai ciklusra elnökneka Széchenyi-díjas matematikusKrisztin Tibort, az MTA rendes tagját, a Szegedi Tudományegyetem professzorát, az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar Bolyai Intézet Alkalmazott és Numerikus Matematika Tanszék vezetőjétválasztotta.

Az MTA SZAB új alelnöke lett Dudits Dénes Széchenyi-díjas magyar növénygenetikus, az MTA rendes tagja, a Szegedi Biológiai Kutatóközpont emeritus kutatóprofesszora; „A magyar gyógyszerkutatásért” plakettet elnyertHohmann Judit, az MTA levelező tagja, az SZTE Gyógyszerésztudományi Kar Farmakognóziai Intézet intézetvezető egyetemi tanára; valamint a legutóbb Akadémiai-Szabadalmi Nívódíjban részesültKemény Lajos, az MTA levelező tagja, az SZTE Általános Orvostudományi Kar professzora, az SZTE ÁOK és az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika tanszékvezető egyetemi tanára, az Európai Tudományos Akadémia tagja.

(Forrás: SZTE)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.