Közélet

Lezárult a Partfürdő fejlesztését célzó projekt

Lezárult a Partfürdő fejlesztését célzó projekt

2020. szeptember 15., kedd
Lezárult a Partfürdő fejlesztését célzó projekt

A projekt eredményeként Szeged belvárosában egy vízparti fürdőt, rendezvényteret, kempinget, kikötőt és horgászhelyet magában foglaló rekreációs szabadidőpark komplexum valósul meg, a gyógy- és termálfürdővel egybeépített hotel szomszédságában.

A fejlesztésnek hála a Partfürdő érintett területei megújultak, a kialakított szolgáltatások gyorsan népszerűvé váltak. A beruházás hosszú távon hozzá fog járulni a Partfürdő rentábilis működéséhez, európai színvonalú szolgáltatásaival.

A felépítményes úszómű alapját egy 27,4 m x 11,0 m méretű acél úszómű alkotja. Ezen központi mólóhoz kapcsolódik 8 db egyenként 2 m x 12 m-es kishajómóló, az egyik oldalon 5 db, a másik oldalon 3 db egység kerül összeépítésre. A mólokhoz 20 db ágponton kapcsolódik, amelyek biztosítják a kishajók kikötését. Az összesen 96 m hosszú kikötőállásnál 48 db kishajó kikötésére nyílik lehetőség, amely a jövőben 72 férőhelyesre bővíthető. A mólók borítása fa padlóburkolat. Az úszómű 15 m-es bejáróhíddal, valamint 2 db 16,7 m hosszú támrúddal csatlakozik a parthoz.

A központi móló elsődlegesen vízi pihenőhelyként szolgál mind a vízen, mind a szárazföldön érkező vendégek számára. A 301,4 m2 alapterületű, 80 főt befogadó, fa padlóburkolattal ellátott területen kapott helyet a vendéglátásra alkalmas 40 m2 alapterületű büfé.

Az úszómű kialakításánál figyelembe vették, hogy az úszóművet mozgásukban korlátozott személyek is igénybe veszik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.