Lezárult a Partfürdő fejlesztését célzó projekt

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ünnepélyes projektzáró rendezvénnyel lezárult a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont 300 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatásból megvalósult projektje. A beruházás célja a többfunkciós turisztikai terület vonzerejének fejlesztése a Tiszához kötődő aktív turisztikai szolgáltatások – vízi turizmus és horgászturizmus – feltételeinek kialakításával. A régió egyetlen parti területtel rendelkező kikötője a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. által üzemeltetett Partfürdőn jött létre - tájékoztatott a szervezet.

A projekt eredményeként Szeged belvárosában egy vízparti fürdőt, rendezvényteret, kempinget, kikötőt és horgászhelyet magában foglaló rekreációs szabadidőpark komplexum valósul meg, a gyógy- és termálfürdővel egybeépített hotel szomszédságában.

A fejlesztésnek hála a Partfürdő érintett területei megújultak, a kialakított szolgáltatások gyorsan népszerűvé váltak. A beruházás hosszú távon hozzá fog járulni a Partfürdő rentábilis működéséhez, európai színvonalú szolgáltatásaival.

A felépítményes úszómű alapját egy 27,4 m x 11,0 m méretű acél úszómű alkotja. Ezen központi mólóhoz kapcsolódik 8 db egyenként 2 m x 12 m-es kishajómóló, az egyik oldalon 5 db, a másik oldalon 3 db egység kerül összeépítésre. A mólokhoz 20 db ágponton kapcsolódik, amelyek biztosítják a kishajók kikötését. Az összesen 96 m hosszú kikötőállásnál 48 db kishajó kikötésére nyílik lehetőség, amely a jövőben 72 férőhelyesre bővíthető. A mólók borítása fa padlóburkolat. Az úszómű 15 m-es bejáróhíddal, valamint 2 db 16,7 m hosszú támrúddal csatlakozik a parthoz.

A központi móló elsődlegesen vízi pihenőhelyként szolgál mind a vízen, mind a szárazföldön érkező vendégek számára. A 301,4 m2 alapterületű, 80 főt befogadó, fa padlóburkolattal ellátott területen kapott helyet a vendéglátásra alkalmas 40 m2 alapterületű büfé.

Az úszómű kialakításánál figyelembe vették, hogy az úszóművet mozgásukban korlátozott személyek is igénybe veszik.

Előző sztori

Szabó Bálint: Botka felelőtlen, szórja a szegediek pénzét és játszik az egészségükkel

Következő sztori

Szituációs lövészversenyt nyert a szegedi Czirok János