Kötelező a maszkviselés a vásárhelyi piacon

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rendeletbe foglalta a maszkviselés és a járványügyi intézkedések szabályait a hódmezővásárhelyi közgyűlés - számolt be a Rádió 7.

Ebben egyebek mellett rögzítették, hogy a városi piac teljes területén kötelező a maszkhasználat. A képviselők számos előterjesztést megtárgyaltak. Döntöttek például arról, hogy a jövőben a köztisztviselők rendelkezésére állhat albérleti támogatás is, illetve év végi juttatás lesz a megszűnő Erzsébet-utalvány helyett.

A közgyűlés emellett úgy határozott, hogy a magasházas övezetekben is bevezetik a szelektív hulladékgyűjtést, és ott közterülethasználat-mentességet biztosítanak. Jóváhagyta a testület a Hódmezővásárhelyi Közétkeztetési Intézmény létrehozását. Ezt adózási okokkal magyarázták, és azzal, hogy így a város tud konyhafejlesztésre pályázni. Megtárgyalták, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak a Serház téri épületet adják bérbe, miután az eredetileg kinézett Petőfi utcai helyiségeket megvásárolná a Református Egyház.

Előző sztori

Joób Márton visszahívását kérte a szegedi Fidesz és a KDNP

Következő sztori

Beruházásokkal és adócsökkentéssel élénkítjük a gazdaságot