Közélet

Kötelező a maszkviselés a vásárhelyi piacon

Kötelező a maszkviselés a vásárhelyi piacon

2020. szeptember 25., péntek
Kötelező a maszkviselés a vásárhelyi piacon

Ebben egyebek mellett rögzítették, hogy a városi piac teljes területén kötelező a maszkhasználat. A képviselők számos előterjesztést megtárgyaltak. Döntöttek például arról, hogy a jövőben a köztisztviselők rendelkezésére állhat albérleti támogatás is, illetve év végi juttatás lesz a megszűnő Erzsébet-utalvány helyett.

A közgyűlés emellett úgy határozott, hogy a magasházas övezetekben is bevezetik a szelektív hulladékgyűjtést, és ott közterülethasználat-mentességet biztosítanak. Jóváhagyta a testület a Hódmezővásárhelyi Közétkeztetési Intézmény létrehozását. Ezt adózási okokkal magyarázták, és azzal, hogy így a város tud konyhafejlesztésre pályázni. Megtárgyalták, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak a Serház téri épületet adják bérbe, miután az eredetileg kinézett Petőfi utcai helyiségeket megvásárolná a Református Egyház.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.