Kilencvenegy(!) migránst fogtak legutóbb megyénkben

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 91 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök 85 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, hat fő bejutását pedig megakadályozták - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Az egyenruhások szeptember 17-én 0 óra és 24 óra között 21 esetben összesen 85 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Szeged, Deszk, Szeged-Szőreg, Ásotthalom és Mórahalom közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen.

Ellenőrzésük során a migránsok afgán, szír, algériai, líbiai, palesztin, egyiptomi, szomáliai, jemeni, elefántcsontparti, illetve marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány hat migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Előző sztori

Ingyenesen bejárható a történelmi Magyarország

Következő sztori

Különleges könyvet írt két szegedi tanárnő