Sport

Kiélezett meccset nyert a MOL-Pick Szeged

Kiélezett meccset nyert a MOL-Pick Szeged

2020. szeptember 9., szerda
Kiélezett meccset nyert a MOL-Pick Szeged

Az Orosháza és Budakalász ellen simán hozott első két bajnoki után az várható volt, hogy nehezebb dolga lesz a Csurgó ellen idegenben a MOL-Pick Szegednek. Bár az első 10 percben ezt meg is cáfolták a csapatok, a Szeged gyorsan meglépett 5 góllal, amit a félidő hajrájáig tartani is tudott. Akkor viszont beindult a Csurgó és nem kis meglepetésre a 30 perc végére át is vette a vezetést (16–15).

A térfélcsere után lendületben maradtak a hazaiak, Grega Krecic vezetésével már három góllal is vezettek. Ekkor kezdett nagy rohamba a Pick, és egy 8–1-es rohammal fordítottak. A végén ugyan a csurgóiak igyekeztek megnehezíteni a vendégek dolgát, de erejük már nem volt az egyenlítésre, így a vártnál talán nehezebben, de hozta a kötelező győzelmet a MOL-Pick Szeged. (28–32)

A szegediek pénteken a „kiesebbik” Veszprém ellen játsszák az újabb bajnokit az Újszegedi Sportcsarnokban, majd jövő csütörtökön a PSG ellen kezdik meg a Bajnokok Ligája-szereplést.

Férfi kézilabda NB I.

Csurgói KK–MOL-Pick Szeged 28–32 (16–15)
Csurgó, id. Sótonyi László Sportcsarnok, 350 néző néző. Vezette: Altmár, Horváth M.

Csurgó: Tatai – Leimeter 1, Gábor, Kovacevic 4, Hanusz 2, Nagy Sz. 4, Popovics. Csere: Füstös (kapus), Krsmancic 2, Krecic 6, Szeitl 4, Tormás Nemeshalmi, Gebhardt, Vasics 2, Kerkovits 3/3, Borsos. Vezetőedző: Alem Toszkics.
MOL-Pick Szeged: Alilovic – Radivojevics 9/3, Kaspárek 5, Bombac 3, Bánhidi 4, Bodó 3, Källman 4. Csere: Mikler (kapus), Henigman 1, Mackovsek 2, Gaber, Canellas, M. Stranovsky 1, Zsitnyikov. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Hétméteres: 7/3, ill. 4/3.
Kiállítás: 12, ill. 8 perc.

Juan Carlos Pastor: Jól jött nekünk ez a szoros meccs, mert eddig nem is volt ehhez hasonló mérkőzésünk sem a bajnokságban, sem a felkészülés során. Ezeket a pillanatokat is át kell élni. Azon dolgozunk, hogy kijavítsuk a hibáinkat, mert ezután következnek azok az ellenfelek, amelyekkel szemben már nem fér bele a gyengébb produkció.

A mérkőzést itt nézheti vissza:

https://www.youtube.com/watch?v=o2vON-ryq9U&feature=emb_logo

(borítókép: www.pickhandball.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.