Készüljön az őszi napokra!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem élvezhettük felhőtlenül az idei nyár pillanatait és ez nemcsak az időjárásnak volt köszönhető. Elmondhatjuk, hogy fura nyarunk volt 2020-ban, amelyet nemcsak a felhők, de a koronavírus is beárnyékolt.

A meteorológiai nyár augusztus 31-én ért végett. A sárguló levelek visszavonhatatlanul az ősz eljövetelét jelzik. Képgalériánkban az indián nyár pillanatait igyekeztünk megörökíteni.

Gyakori felhőszakadások jellemezték a nyarat, amely idén rekorddöntögető hőhullámok nélkül telt el. Bár országos napi melegrekordok nem születtek, így is a sokévi átlagnál melegebb volt a nyár – állapította meg az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-nek készített elemzésében.

Az évszak középhőmérséklete országos átlagban 21,1 Celsius-fok volt, míg az 1981-2010-es átlag: 20,3 fok. A júliusi középhőmérséklet megfelelt az átlagnak. A június 0,6 fokkal, az augusztus 1,8 fokkal volt melegebb az átlagnál. 1901 óta a 10. legmelegebb augusztuson vagyunk túl.

Az indián nyár kifejezést Észak-Amerika keleti részén használták először, majd elterjedt az angolszász országokban is. Eredetét tekintve több magyarázat is létezik. Az egyik az indián mitológiából származó magyarázat az amerikai bennszülött indiánok legendáján alapszik. Eszerint a leölt medvék vérét a föld beszívja, amely a fák gyökerein keresztül felszívódik és így eljut a levelekbe, azokat vörösre festve. Egy másik szintén az indián hagyományokra alapozó magyarázat szerint az amerikai őslakosok az évszaknak ezen időszakában indultak a nagy vadászatra.

Használja ki a nyár utolsó meleg sugarait. Sportoljon, napozzon, sétáljon, hogy minél több energiával és D-vitamin készlettel vágjon bele a közelgő, napfényhiányos időszakba.

Előző sztori

Orbán szerint hiába nevezik át a kvótát, az kvóta marad

Következő sztori

Motorost gázolt egy kisteherautó Szentesen

Legutóbbi hasonló cikkek