Közösség

Ismét segítségre szorul a vásárhelyi állatvédő egyesület

Ismét segítségre szorul a vásárhelyi állatvédő egyesület

2020. szeptember 3., csütörtök
Ismét segítségre szorul a vásárhelyi állatvédő egyesület

Azt, hogy ez mekkora összeg még nem tudják, így költségvetést sem tudnak készíteni, fogalmuk sincsen, hogy folytatni tudják-e a munkájukat vagy változásokat kell eszközölniük.

Annyit azonban biztosan tudnak az állatvédők, hogy szeptemberben 200 ezer forintot kell összegyűjteni ahhoz, hogy az eddig megszokott jó színvonalon láthassák el a mentett védenceiket, fizethessék a közüzemi számláikat, állatorvosaikat. Mint mindig, most is a civil, jólelkű állatbarátok segítségét kérik, esetleg cégek jelentkezését, támogatását.

Az egyesület családias légkört biztosít a mini menhelyén a gondozott állatok számára, mindent megpróbálnak megadni mindaddig, ameddig egy végleges, felelős gazdi nem jelentkezik értük.

Balogh Ernő, az egyesület elnöke elmondta, az elmúlt hetekben folyamatosan utcai cicákat is ivartalaníttattak Hódmezővásárhelyen, sokukat élvefogó csapda segítségével tudták csak megfogni, ami nem könnyű, de muszáj, hiszen rengeteg az utcán született szaporulat. Ezeket a cicákat az ivartalanítást követően lábadoztatják, majd visszakerülnek eredeti élőhelyükre, ám már szaporodni nem fognak, sokkal egészségesebbek, szebbek és erősebbek lesznek, ellenállóbb a szervezetük több betegséggel szemben is.

Jelenleg az egyesület gondozásában minden állat ivartalan, amire büszkék, hiszen egy állatvédőnek ez rendkívül fontos. A műtéti költségek magasak, bár az együttműködő állatorvosok is elismerik és támogatják a missziót, de még így is nehezen tudják kifizetni a több tízezer forintos beavatkozásokat.

Aki segíteni szeretne az egyesületnek, az a 10700158-67637539-51100005-ös (CIB Bank) számlaszámra juttathatja el adományát vagy a hmvhelyiallatvedok@gmail.com PayPal címre. Bővebb információ az elnok@hmvhelyiallatvedok.eu email címen keresztül kérhető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.