Közélet

Háromszor is kirámolta ugyanazt a makói boltot a hűséges betörő

Háromszor is kirámolta ugyanazt a makói boltot a hűséges betörő

2020. szeptember 22., kedd
Háromszor is kirámolta ugyanazt a makói boltot a hűséges betörő

A megalapozott gyanú szerint a férfi május 9-én, valamint június 22-én és július 13-án az éjjeli órákban ugyanabba a makói üzletbe tört be. Módszere szerint a gyanúsított az üzlet rácsát és ablakát feszítette be, majd a legelső alkalommal 120 000 Ft értékben, második alkalommal közel 500 000 Ft értékben, míg a harmadik alkalommal közel 170 000 Ft értékben tulajdonított el készpénzt, illetőleg ruhanemüket.

Az üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a bejelentett tartózkodási hellyel nem rendelkező férfi vonatkozásában a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a letartóztatás egy hónapra történő elrendelését. A gyanúsított ugyanis mindezidáig nyolc alkalommal volt büntetve, jellemzően vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt, így különös visszaesőnek minősül.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványának helyt adva a kényszerintézkedést elrendelte. A végzés nem végleges, azzal szemben a szabadlábon történő védekezés érdekében a gyanúsított fellebbezést jelentett be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.