Háromszor is kirámolta ugyanazt a makói boltot a hűséges betörő

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Makói Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatásba helyezte azt a férfit, aki idén nyáron háromszor is ugyanabba az üzletbe tört be - közölte a vádhatóság.

A megalapozott gyanú szerint a férfi május 9-én, valamint június 22-én és július 13-án az éjjeli órákban ugyanabba a makói üzletbe tört be. Módszere szerint a gyanúsított az üzlet rácsát és ablakát feszítette be, majd a legelső alkalommal 120 000 Ft értékben, második alkalommal közel 500 000 Ft értékben, míg a harmadik alkalommal közel 170 000 Ft értékben tulajdonított el készpénzt, illetőleg ruhanemüket.

Az üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a bejelentett tartózkodási hellyel nem rendelkező férfi vonatkozásában a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a letartóztatás egy hónapra történő elrendelését. A gyanúsított ugyanis mindezidáig nyolc alkalommal volt büntetve, jellemzően vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt, így különös visszaesőnek minősül.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványának helyt adva a kényszerintézkedést elrendelte. A végzés nem végleges, azzal szemben a szabadlábon történő védekezés érdekében a gyanúsított fellebbezést jelentett be.

Előző sztori

Ismét nagyon sok, ezúttal 74 fertőzöttet azonosítottak Csongrád-Csanádban

Következő sztori

Mozgalmasan telt a napjuk a megye tűzoltóinak