Novemberi Szerencsenapok Extra

„Ha meccset tudunk játszani, az már félsiker”

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

– Először is legyen meccs, az már félsiker – kezdte Szabó Zoltán, a szegedi férfi vízilabdázók vezetőedzője a klub hivatalos oldalának adott nyilatkozatát, amikor a szerda este 8 órára kiírt Ferencváros elleni idegenbeli mérkőzésről kérdezték.

Nem oktalan a vezetőedző vágya, mivel az elmúlt egy hétben a koronavírus-járvány igencsak beleszólt a csapat életébe. Előbb egy játékosukról derült a ki a tesztelésnél, hogy megfertőződött, majd a szombati, OSC elleni idegenbeli bajnoki rajtot az utolsó pillanatban halasztották el – információk szerint a fővárosiak több játékosának tesztje is pozitív lett.

Így az elhalasztott bajnoki nyitányra egy bombaerős ellenfél jutott a szegedieknek. A Ferencváros jelenleg címvédő a Bajnokok Ligájában, a magyar bajnokságban és a kupában is, a játékoskeretében hazai és külföldi válogatottak, világsztárok sora található. Korábban a Fradi életét is felborította a koronavírus, miután augusztus elején, a Magyar Kupa végjátéka előtt több játékos tesztje is pozitív lett – szerencsére mindegyikük jól van és komolyabb probléma nélkül vészelte át a fertőzést.

– Amikor egy nálunk erősebb csapattal játszunk, az remek alkalom a gyakorlásra. Azt szoktam mondani a fiúknak, hogy ami egy ilyen mérkőzésen sikerül, az nagy valószínűséggel működik, amikor hozzánk hasonló ellenféllel játszunk – mondta Szabó Zoltán.

A vezetőedző hozzátette, hogy a jelenlegi helyzetben nem lehet olyan munkát végezni, ami a biztosra készíti fel a csapatot, mert rengeteg a bizonytalanság. – Reménykedünk minden edzésen, hogy holnap ugyanaz lesz a helyzet, ami ma volt és próbálunk olyan munkát végezni, ami szinten tart és ha azt mondják, hogy holnap játszani kell, akkor játszunk és ha hétvégén játszani kell, akkor is játszunk – mondta.

Ha minden a terveknek megfelelően alakul, akkor a Ferencváros–Szeged bajnoki meccs szerdán este 8 órakor kezdődik a Népligeti uszodában.

Előző sztori

Hangos csatornafedőre panaszkodnak a Csillag téren

Következő sztori

Mesterhármas borkóstoló

Legutóbbi hasonló cikkek