/

Földet oszt Ásotthalmon a Mi Hazánk Mozgalom

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

„Virradat" programja keretében földosztásba kezd a Mi Hazánk Mozgalom azokon a településeken, ahol a párt színeiben politizáló polgármester vezeti az önkormányzatot - jelentette be a szervezet elnöke szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

A vidék elnéptelenedésének megállítása érdekében, Ásotthalmon, Cserháthalápon és Homorúdon kezdődik meg a földosztás – közölte Torozckai László.

A program keretében olyan magyar állampolgárok juthatnak egy-egy holdnyi földterülethez, akik “szeretnének a magyar föld közelébe visszamenni” – tette hozzá.

Példaként említette, hogy Ásotthalmon számos elhagyott tanyahely áll rendelkezésre. Van amelyik önkormányzati tulajdonú, ám a többség magántulajdonban van, így a település anyagi lehetőségei határozzák meg a földosztás mértékét.

Ugyanakkor támogatást kívánnak nyújtani a családoknak a házépítéshez is; ehhez több vállalkozás felajánlotta már a pártnak a segítségét – fűzte hozzá.

Arról is szólt, hogy a “Virradat” program része, hogy elősegítsék élelmiszer-feldolgozó üzemek telepítését a kistelepüléseken. Ennek keretében, a Belügyminisztérium 200 millió forintos támogatásával megkezdődött egy chipgyártó üzem létrehozása Ásotthalmon – mondta Toroczkai László.

A sajtótájékoztatón Éberling Balázs a Baranya megyei Homorúd polgármestere bejelentette, hogy belépett a Mi Hazánk Mozgalomba.

(MTI)

Előző sztori

Koronavírus miatt a csapatbuszról szállították le a Gyirmót két játékosát

Videó!
Következő sztori

Orbán: Az év végén tetőzhet a járvány hazánkban