Közélet

Földet oszt Ásotthalmon a Mi Hazánk Mozgalom

Földet oszt Ásotthalmon a Mi Hazánk Mozgalom

2020. szeptember 16., szerda
Földet oszt Ásotthalmon a Mi Hazánk Mozgalom

A vidék elnéptelenedésének megállítása érdekében, Ásotthalmon, Cserháthalápon és Homorúdon kezdődik meg a földosztás - közölte Torozckai László.

A program keretében olyan magyar állampolgárok juthatnak egy-egy holdnyi földterülethez, akik "szeretnének a magyar föld közelébe visszamenni" - tette hozzá.

Példaként említette, hogy Ásotthalmon számos elhagyott tanyahely áll rendelkezésre. Van amelyik önkormányzati tulajdonú, ám a többség magántulajdonban van, így a település anyagi lehetőségei határozzák meg a földosztás mértékét.

Ugyanakkor támogatást kívánnak nyújtani a családoknak a házépítéshez is; ehhez több vállalkozás felajánlotta már a pártnak a segítségét - fűzte hozzá.

Arról is szólt, hogy a "Virradat" program része, hogy elősegítsék élelmiszer-feldolgozó üzemek telepítését a kistelepüléseken. Ennek keretében, a Belügyminisztérium 200 millió forintos támogatásával megkezdődött egy chipgyártó üzem létrehozása Ásotthalmon - mondta Toroczkai László.

A sajtótájékoztatón Éberling Balázs a Baranya megyei Homorúd polgármestere bejelentette, hogy belépett aMi HazánkMozgalomba.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.