Épülhet a négysávos út Szeged és Debrecen között

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már tervezik azt az útszakaszt, ami Szegedet összeköti majd Debrecennel, ezzel teljes egészében négysávossá válhat a 47-es számú főút - írja a Délmagyar. Összesen 835,8 kilométernyi új út építéséről döntött a kormány, ebből a leghosszabb útszakasz megyeszékhelyünket is jelentősen érinti. 

Huszonöt hazai projekttel bővült a magyarországi útfejlesztések listája. A beruházások közt van a Debrecen–Békéscsaba–Szeged útvonal is – ez derült ki Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár bejelentéséből. Összesen 835,8 kilométernyi új út tervezése van folyamatban vagy kezdődött el. A Világgazdaság információi szerint a legtöbb útszakasz, mintegy 792 kilométer, kétszer kétsávos lesz, továbbá 15,7 kilométernyi út kétszer egysávos, míg 90,9 kilométernyi szakasz kétszer három sávból áll majd.

A leghosszabb új út a Szeged és Debrecen közötti, kétszer két sávos, 160 kilométeres szakasz lenne, amelynek előkészítése 2018-ban indult, és amely jól példázza azt a szándékot, hogy Magyarország nagyvárosai között olyan közúti összeköttetéseket kell teremteni, amelyek szükségtelenné teszik a fővároson keresztüli, illetve a sok mellékúton át történő haladást. 

A kétszer kétsávos, 160 kilométeres szakasz első része,a vásárhelyi elkerülő 2018-ban már elkészült. A most bejelentett beruházás által a 47-es számú főút teljes egészében négysávossá válik. Azonban a korábbi tervektől eltérően Békés megyében nem Mezőberény, hanem Okány felé veszi az irányt, majd onnan Komádi és a határ felé halad tovább.

Kapcsolódó cikkünk:

Videó!
Előző sztori

Mobilalkalmazással szurkolhatunk az oroszok ellen

Következő sztori

28 férőhellyel bővül a mórahalmi bölcsőde

Legutóbbi hasonló cikkek