Csaknem negyven rab lett koronavírusos a szegedi börtönben

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csaknem negyven rab lett koronavírusos a Szegedi Fegyház és Börtönben, a rabkórházba vitték őket megfigyelésre - írja a Délmagyar.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) megerősítette a portálnak az RTL Híradó információját, hogy 19 fogvatartott kapta el a koronavírust a Szegedi Fegyház és Börtönben. Orosz Zoltán, a BvOP szóvivője a lapnak elmondta, hogy a fertőzötteket átszállították Tökölre, a Büntetés-végrehajtás Központi Kórházába, ahol karanténba kerültek.

A delmagyar.hu információi szerint már 38 fertőzöttet találtak. A rabok a börtön nagyfai telephelyén fertőződtek meg, jelenleg valamennyien tünet- és panaszmentesek. A szegedi börtön teljes épületét fertőtlenítették.

A börtönökben egyébként továbbra is látogatási tilalom van, az elítéltek csak telefonon, vagy internetes hívásokon keresztül tarthatják a kapcsolatot a hozzátartozóikkal.

Ezen kívül minden börtönben kijelölték az elkülönítő helyiségeket, az intézetekbe újonnan érkező fogvatartottak pedig minden esetben járványügyi vizsgálaton esnek át. A napi többszöri kézmosás, valamint a kézfertőtlenítés is biztosított, valamint minden fogvatartott mosható, fertőtleníthető textil szájmaszkot kapott – írták korábban.

Előző sztori

Csapadékosra fordul az időjárás

Következő sztori

Mezopotámiai dámszarvas jött világra a Szegedi Vadasparkban