Kultúra

Borszűrő Szent Mihály ünnepét tartották Ópusztaszeren

Borszűrő Szent Mihály ünnepét tartották Ópusztaszeren

2020. szeptember 27., vasárnap
Borszűrő Szent Mihály ünnepét tartották Ópusztaszeren

A skanzen szinte minden épülete élettel telt meg, a portákon iparosok mutatták be mesterségük fogásait. A látogatók találkozhattak csipkeverővel, szűrhímzővel, bőrművessel, kádárral vagy akár patkolókováccsal, és kipróbálhatták a paprikafűzést és a külüzést is.

Szent Mihály napjára, szeptember 29-re - ha az időjárás is kedvezett - beérett a szőlő az Dél-Alföldön, így a gazdák nekiláthattak a must szűrésének. Az őszi munkálatok közül ezért kiemelt figyelmet kap a szüret a Szegedi tanya szőlőskertjében. A vendégek bekapcsolódhattak a szőlőpréselésbe, és bőven fogyaszthattak friss mustot. A látogatók azt is megtudhatták, hogyan sikerült a korai fajták szüretje, hiszen a már elkészült újborból is kóstolhattak.

A gyerekeket a malom előtt interaktív játszóház várta, a Csongrádi halászháznál pedig a Grimask színház adta elő Ördöngös Jankó című zenés bábelőadását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.