Sport

Barcelonát megjárt szlovák válogatottat igazolt a Szeged

Barcelonát megjárt szlovák válogatottat igazolt a Szeged

2020. szeptember 7., hétfő
Barcelonát megjárt szlovák válogatottat igazolt a Szeged

Martin Straňovský legutóbb a Tatran Presov csapatában szerepelt, de korábban a spanyol Ademar Leon és a Barcelona, illetve a német Erlangen játékosa is volt.

A 34 éves balszélső Érsekújváron kezdett el kézilabdázni, 2005-ben a spanyol Ademar Leónba szerződött, 2012 és 2014 között a Barcelonában szerepelt. Ott kétszeres bajnok, kupagyőztes és Szuperkupa-győztes lett, a Bajnokok Ligájában pedig döntőt játszhatott, de 2013-ban a Hamburg jobban bizonyult. Spanyolországból a Bundesligába, a HC Erlangen csapatához szerződött, 2018 óta pedig a Tatran Presovot erősítette.

Tavasszal a koronavírus miatti leállásnál az eperjesiek váratlanul megszüntették a szerződését, akkor azt mondta, hogy ott szerette volna befejezni a pályafutását, azonban céljai nem változtak: magas szinten szeretne játszani a 2022-es magyar–szlovák közös rendezésű Európa bajnokságig.

Szóba jöhet Németország, Franciaország és Magyarország, bár figyelmeztettek, hogy a helyzet ott sem lesz könnyű. Két Bundesliga-csapattal már egyeztettem, de Magyarország közelebb lenne – nyilatkozta akkor.

A szegedi szerződése aláírása után azt mondta, örül annak, hogy új lehetőséget kapott az élettől és ilyen neves klubban folytathatja a pályafutását. – Hatalmas motivációt kaptam, hogy újból a BL-ben szerepelhetek, izgalommal várom, hogy bemutatkozzam a magyar élvonalban – nyilatkozta Martin Stranovsky.

Martin Straňovský testvére, Tomas, korábban másfél évig szerepelt már a szegedi csapatban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.