Bánhidi Bence már sétálhat, de messze még a visszatérése

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két hetet töltött otthoni karanténban a MOL-Pick Szeged válogatott beállója. Az újabb tesztje negatív lett, a lakását már elhagyhatja, de az edzéseket még hetekig nem kezdheti el.

– Volt már sétálni?
– Igen, reggel elmentünk egy rövid sétára. Éjfélkor lejárt a karantén, így szabadon mozoghatok.

A legutóbbi vírustesztem negatív lett, bár már nem volt tünetem több mint egy hete, de azért izgultam.

Nem gondoltam, hogy ez könnyű időszak lesz majd, de tényleg emberpróbáló volt ez a két hét. A lakásból csak a teraszig mehettem ki, ezt a bezártságot pedig nehezen viseltem.

– Másfél héttel ezelőtt a közösségi oldalán, egy videóban azt mondta, soha nem gondolta volna, hogy valami pillanatok alatt így ágynak dönti. Meddig voltak tünetei?
– Az első öt napban voltak nagyon erős jelei a vírusnak. Nagyon kemény időszak volt, akkor eszembe sem jutott volna kimenni a lakásból, mert erőm sem lett volna hozzá. A tünetek hirtelen jelentkeztek, de fokozatosan enyhültek. Nem tudom, hogy minek köszönhető, hogy viszonylag gyorsan elmúltak a tünetek, mert gyógyszert, vitamint is szedtem és az immunrendszerem is erős. Nem is nagyon kutatom, örülök neki, hogy sokkal jobban vagyok és kezd visszajönni az erőm is.

– A sportorvosok szerint ez még csak az első apró lépés ahhoz, hogy elkezdhessen edzeni. Mit mondtak, mikor térhet vissza?
– Van egy elfogadott protokoll, amit be kell tartani.

Mivel tüneteim voltak, így 4-6 hétig még nem lehet terhelni a szervezetet és utána is csak fokozatosan kezdhetem el az edzéseket.

Különböző vizsgálatok kellenek majd ahhoz, hogy megkapjam az engedélyt a visszatérésre. Folyamatosan egyeztetem a lépéseket a csapatorvosunkkal és a klubvezetéssel.

A 130 kilós sportolót pillanatok alatt teritette le a vírus, ami megviselte a szervezetét

– A videón láthatóan gyenge volt. Mennyire épült le fizikálisan ebben a két hétben?
– Eléggé. Nagyon nehéz volt ez a két hét, és éreztem is, hogy fogy az erőm. Nagyon várom már, hogy egy kicsit futhassak, elmehessek konditerembe, de egyelőre nem tudom, hogy mikor jön el ennek az ideje. Bár már többet tudnak a vírusról az orvosok, de még mindig nem eleget.

Szigorúan be kell tartanom minden előírást, türelemmel kell lennem.

– A koronavírus-fertőzöttek még hetekig nem térhetnek vissza a csapatba, ráadásul egy újabb pozitív teszt miatt újra karanténban van a csapat, kérdéses, hogy csütörtökön pályára lépnek-e a Vardar ellen. Van így értelme a Bajnokok Ligáját folytatni?
– Ezt a kérdést már én is feltettem magamban. Nagyon nehéz feladatunk van, mert alig maradt játékosunk, akik pályára léphetnek, ráadásul a többiek sem tudnak edzeni. Kérdés az, hogy a vírus más csapatoknál is előjön-e és ha igen, mikor. Elképzelhető, hogy amikor máshol üti fel a fejét a fertőzés, akkor nekünk már teljes lesz a keretünk, és máshol lesz sok hiányzó. Egyelőre nem lehet reális választ adni. Igazodni kell az óráról órára változó helyzethez.

– Milyen folytatást tud elképzelni a magyar bajnokságban és a Bajnokok Ligájában?
– Nem hiszem, hogy újdonság lesz amit mondok: fogalmam nincs, de szerintem nem csak én vagyok ezzel így. Kiszámíthatatlan minden, biztos vagyok benne, hogy a magyar és az európai szövetség is azon dolgozik folyamatosan, hogy a lehető legbiztonságosabb megoldást találják meg a folytatásra. A folyamatos meccshalasztás, a hazai mezőnyben sok csapatot érintő fertőzés mindent bizonytalanná tesz. Nehéz bármilyen döntést is meghozni.

Bánhidi Bence a közösségi oldalon közzétett videójában elmondta, hogy ő sem gondolta volna, hogy a koronavírus ilyen erős tünetekkel jelentkezik majd, éppen ezért külön hangsúlyozta, hogy mindenki szigorúan tartsa be a szabályokat, és vigyázzon magára és a környezetére. – Ameddig nem tapasztalja meg az ember, hogy mennyire kemény dolgokat művel ez a vírus, hajlamos lazábban venni a szabályokat. Volt vírustagadó is, aki -finoman fogalmazva – azt írta nekem, hogy biztosan nem igaz, amit mondok. Erre csak azt tudom mondani, hogy az ellenségemnek sem kívánom, hogy átélje azt a néhány napot, amit én. Éppen ezért mindenkit arra kérek, hogy használjon maszkot, tartson távolságot, a lehető legszigorúbban figyeljen a higiéniára és tartsa be azokat a szabályokat, amiket előírnak – figyelmeztetett a kézilabdázó.Előző sztori

Leégett egy lakatlan családi ház Szegeden

Következő sztori

Felújították az ópusztaszeri Magyarok Nagyasszonya-templomot