Sport

A Vasas ellen borítaná a papírformát a Szeged

A Vasas ellen borítaná a papírformát a Szeged

2020. szeptember 30., szerda
A Vasas ellen borítaná a papírformát a Szeged

Legutóbbi három mérkőzését megnyerte a labdarúgó NB II.-ben a Szeged-Csanád GA csapata. A szezon elejét botlásokkal kezdő szegedieknek az utóbbi hetekben a koronavírus-járvány nehézségeivel is meg kellett küzdeniük, két meccsük is elmaradt, és mindez csak néhány órával a pályára lépés előtt derült ki. Mindezt figyelembe véve még komolyabb értéke van a jó szériának.

- Egyre egységesebb a csapat, de azt hangsúlyoznom kell, hogy még mindig a csapatépítés fázisában vagyunk.

Például össze kell hangolnunk még a vezéreket, hogy irányítani tudják a csapatot pályán kívül és belül.

Ez ugyanúgy feladatuk, mint az, hogy az életben és a pályán is példát mutassanak. Folyamatosan dolgozunk ezen is, és ebben már előreléptünk az elmúlt hetekben - árulta el a siker kulcsát lapunk kérdésére Dobos Barna.

A csapaton belüli kohézió erősítése mellett változtatni kellett a taktikán. Bár a vezetőedző nem részletezte ez utóbbit, mondván legyen az ellenfelek feladata ennek megtalálása, de az szembetűnő, hogy mind támadásban, mind védekezésben stabilabbá váltak. - Ezekkel a változásokkal működőképesebb lett a játékunk védekezésben és támadásban is. Azt már korábban is mondtam, hogy a csapatnak már tavaly is gondja volt a helyzetkihasználással, és ez az idei szezon elején is így volt. A ziccereink megvoltak, de nem tudtuk értékesíteni azokat.

Az utóbbi három meccsünkön mindig sikerült két gólt lőnünk a helyzeteinkből.

Ha ezt a szintet tudjuk tartani, vagy emelni, az nagyban befolyásolja az eredményességünket - fejtette ki a tréner.

A szezon közben igazolt Szilvási Péternek joggal jár a gratuláció. Érkezése sokkal stabilabbá tette Szeged Csanád GA védelmét.

A szezon elején a vereségek után a szurkolók meccsről meccsre egyre hangosabb kritikát fogalmaztak meg a csapattal szemben. Dobos Barna akkor is ugyanazt kérte tőlük, amit most, a három győztes mérkőzés után. Türelmet és támogatását. - Nagy segítséget kapunk a szurkolóktól, még idegenben is. A hazai pálya előnye akkor jön ki igazán, ha a szurkoló 90 percen keresztül feltétel nélkül támogatja a csapatot.

A kritikát persze meg lehet és meg is kell fogalmazni, de ne a meccs 10. percében vagy a félidőben.

Nemegyszer előfordult már a labdarúgásban, hogy az utolsó percekben változott meg minden a pályán. Nagyon kell, hogy játékos, stábtag, szurkoló egy irányba húzza a szekeret, mert ha valamelyiknél nincs meg az összhang, akkor az a sikeresség rovására megy figyelmeztetett a korábban csapataival már kétszer is az élvonalba jutó edző.

A hétvégén újabb komoly erőpróba vár a Szeged-Csanád GA-ra. A bajnokság előtt topfavoritnak számító Vasas ellen lépnek pályára idegenben. Az angyalföldiek hiába vannak hosszas mélyrepülésben, és hiába rosszabb a helyezésük a szegedieknél a tabellán, az élvonalban is erősnek számító keretük miatt a papírforma szerint ők az esélyesek. - Előny természetesen, hogy jobb szériában vagyunk. A Vasasnál a feljutás az elvárás, amitől most messze vannak, de még a bajnokság elején vagyunk. Lehet mérlegelni, hogy kinek mi jelenthet nyomást vagy éppen segítséget vasárnap, de minden a meccsen dől majd el.

Mi mindenesetre szeretnénk borítani a papírformát

- jelentette ki határozottan Dobos Barna.

A szegediek Gyirmót elleni bajnoki mérkőzése meglehetősen érdekes körülmények között maradt el. A kisalföldi csapat már egy nappal a meccs előtt megérkezett Szegedre, edzett is a Szent Gellért Fórumban és szállodában töltötték az éjszakát. Másnap, a meccs előtt néhány órával kaptak hírt a szegediek, hogy ellenfelüknél két koronavírus-fertőzött játékos is utazott a buszon, akiket ugyan leszállítottak útközben, de a csapat többi tagja így első számú kontaktszemély lett, azonban erről nem tájékoztattak senkit és nem is tették meg a szükséges lépéseket. - Már az edzést megtartani és a szállodában aludni is felelőtlenség volt a gyirmótiak részéről, könnyen gócpont alakulhatott volna ki. Csapatorvosunk, Thurzó Balázs egyezetett a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügy Főosztályával ahol azt mondták, hogy ne engedjük be a gyirmótiakat a stadionba. Mi felelősen követtük a járványügyi előírásokat, de a józan ész és az egészség védelme is ezt diktálta abban a helyzetben - mondta az elmaradt mérkőzésről a civilben egyébként gyógyszerész végzettségű Dobos Barna. A vezetőedző azt is elmondta, egyelőre várják, hogy a szövetség milyen határozatot hoz a meccsel kapcsolatban.

A csapat a Vasas elleni idegenbeli bajnoki mérkőzését vasárnap 17 órától játssza az Ilovszky Rudolf Stadionban. A találkozót atervekkel ellentétben nem közvetíti az M4 Sport.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.