A Vasas ellen borítaná a papírformát a Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Változások is kellettek a sikerszériához.

Legutóbbi három mérkőzését megnyerte a labdarúgó NB II.-ben a Szeged-Csanád GA csapata. A szezon elejét botlásokkal kezdő szegedieknek az utóbbi hetekben a koronavírus-járvány nehézségeivel is meg kellett küzdeniük, két meccsük is elmaradt, és mindez csak néhány órával a pályára lépés előtt derült ki. Mindezt figyelembe véve még komolyabb értéke van a jó szériának.

– Egyre egységesebb a csapat, de azt hangsúlyoznom kell, hogy még mindig a csapatépítés fázisában vagyunk.

Például össze kell hangolnunk még a vezéreket, hogy irányítani tudják a csapatot pályán kívül és belül.

Ez ugyanúgy feladatuk, mint az, hogy az életben és a pályán is példát mutassanak. Folyamatosan dolgozunk ezen is, és ebben már előreléptünk az elmúlt hetekben – árulta el a siker kulcsát lapunk kérdésére Dobos Barna.

A csapaton belüli kohézió erősítése mellett változtatni kellett a taktikán. Bár a vezetőedző nem részletezte ez utóbbit, mondván legyen az ellenfelek feladata ennek megtalálása, de az szembetűnő, hogy mind támadásban, mind védekezésben stabilabbá váltak. – Ezekkel a változásokkal működőképesebb lett a játékunk védekezésben és támadásban is. Azt már korábban is mondtam, hogy a csapatnak már tavaly is gondja volt a helyzetkihasználással, és ez az idei szezon elején is így volt. A ziccereink megvoltak, de nem tudtuk értékesíteni azokat.

Az utóbbi három meccsünkön mindig sikerült két gólt lőnünk a helyzeteinkből.

Ha ezt a szintet tudjuk tartani, vagy emelni, az nagyban befolyásolja az eredményességünket – fejtette ki a tréner.

A szezon közben igazolt Szilvási Péternek joggal jár a gratuláció. Érkezése sokkal stabilabbá tette Szeged Csanád GA védelmét.

A szezon elején a vereségek után a szurkolók meccsről meccsre egyre hangosabb kritikát fogalmaztak meg a csapattal szemben. Dobos Barna akkor is ugyanazt kérte tőlük, amit most, a három győztes mérkőzés után. Türelmet és támogatását. – Nagy segítséget kapunk a szurkolóktól, még idegenben is. A hazai pálya előnye akkor jön ki igazán, ha a szurkoló 90 percen keresztül feltétel nélkül támogatja a csapatot.

A kritikát persze meg lehet és meg is kell fogalmazni, de ne a meccs 10. percében vagy a félidőben.

Nemegyszer előfordult már a labdarúgásban, hogy az utolsó percekben változott meg minden a pályán. Nagyon kell, hogy játékos, stábtag, szurkoló egy irányba húzza a szekeret, mert ha valamelyiknél nincs meg az összhang, akkor az a sikeresség rovására megy figyelmeztetett a korábban csapataival már kétszer is az élvonalba jutó edző.

A hétvégén újabb komoly erőpróba vár a Szeged-Csanád GA-ra. A bajnokság előtt topfavoritnak számító Vasas ellen lépnek pályára idegenben. Az angyalföldiek hiába vannak hosszas mélyrepülésben, és hiába rosszabb a helyezésük a szegedieknél a tabellán, az élvonalban is erősnek számító keretük miatt a papírforma szerint ők az esélyesek. – Előny természetesen, hogy jobb szériában vagyunk. A Vasasnál a feljutás az elvárás, amitől most messze vannak, de még a bajnokság elején vagyunk. Lehet mérlegelni, hogy kinek mi jelenthet nyomást vagy éppen segítséget vasárnap, de minden a meccsen dől majd el.

Mi mindenesetre szeretnénk borítani a papírformát

– jelentette ki határozottan Dobos Barna.

A szegediek Gyirmót elleni bajnoki mérkőzése meglehetősen érdekes körülmények között maradt el. A kisalföldi csapat már egy nappal a meccs előtt megérkezett Szegedre, edzett is a Szent Gellért Fórumban és szállodában töltötték az éjszakát. Másnap, a meccs előtt néhány órával kaptak hírt a szegediek, hogy ellenfelüknél két koronavírus-fertőzött játékos is utazott a buszon, akiket ugyan leszállítottak útközben, de a csapat többi tagja így első számú kontaktszemély lett, azonban erről nem tájékoztattak senkit és nem is tették meg a szükséges lépéseket. – Már az edzést megtartani és a szállodában aludni is felelőtlenség volt a gyirmótiak részéről, könnyen gócpont alakulhatott volna ki. Csapatorvosunk, Thurzó Balázs egyezetett a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügy Főosztályával ahol azt mondták, hogy ne engedjük be a gyirmótiakat a stadionba. Mi felelősen követtük a járványügyi előírásokat, de a józan ész és az egészség védelme is ezt diktálta abban a helyzetben – mondta az elmaradt mérkőzésről a civilben egyébként gyógyszerész végzettségű Dobos Barna. A vezetőedző azt is elmondta, egyelőre várják, hogy a szövetség milyen határozatot hoz a meccsel kapcsolatban.

A csapat a Vasas elleni idegenbeli bajnoki mérkőzését vasárnap 17 órától játssza az Ilovszky Rudolf Stadionban. A találkozót a tervekkel ellentétben nem közvetíti az M4 Sport.

Előző sztori

Vasárnap gyűjtik a péterfilléreket

Következő sztori

Többfelé várható eső

Legutóbbi hasonló cikkek