Közélet

A szegedi óvodákban is zavartalanul indult a tanév...

A szegedi óvodákban is zavartalanul indult a tanév...

2020. szeptember 4., péntek
A szegedi óvodákban is zavartalanul indult a tanév...

Az Emberi Erőforrások Minisztériumától kapott intézkedési terv ajánlásai szerint kezdték meg a tanévet a szegedi óvodák is. – Fokozottan figyelünk a takarításra és a fertőtlenítésre, ezen feladatok elvégzését az óvodavezetőknek ellenőrizniük és dokumentálniuk is kell – válaszolta lapunk kérdésére Bartáné Tóth Mária, a Szegedi Óvodák Igazgatóságának vezetője. 

Hozzátette, hogy emellett a szülőktől is fokozott elővigyázatosságot kértek, így az intézmények területére csak maszkban léphetnek be. – A gyerekek érdekeit tartjuk szem előtt és igyekszünk úgy élni és dolgozni, hogy mindent megtegyünk a megelőzésért. Ennek kapcsán például nem engedélyezek semmilyen nagyobb létszámú rendezvényt az óvodákban, és a szülők mozgását is korlátoztuk – fejtette ki a vezető.

Az igazgatónő elmondta, hogy vannak olyan helyzetek a tanév elején, amikor a gyerekek érdekében szükséges a szülők jelenléte. A beszoktatás idején például ott lehetnek a kicsikkel, de arra figyelnek, hogy egyszerre csak 2-3 szülő tartózkodhat maximum 1 órát a csoportban, betartva a kötelező előírásokat. 

Abban az esetben, ha az elővigyázatosság ellenére a fertőzés bejutna valamelyik óvodába, azonnal cselekedni tudnak. Az ilyenkor azonnal elvégzendő feladatokat ismerik a vezető óvónők, és rögtön az előírásoknak megfelelően tudnak intézkedni. 

Sok helyen elterjedt, hogy a járványügyi helyzet miatt nem moshatnak fogat a gyerekek az óvodákban, amit a minisztérium ír elő. Ezt az igazgató cáfolta, bár hallott ő is hasonlóról, de azt túlzott óvatosságnak tartja. Mint mondja, ez egy olyan alapvető emberi szükséglet, amit nem tiltani kell, hanem támogatni és biztonságossá tenni, ezért a szegedi óvodákban a mosdóhasználatot alakították úgy, hogy a gyerekek biztonságban tartózkodhassanak ott is, az óvónők, dajkák pedig fokozottan figyelnek a szabályok betartására.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.