Közélet

A családok életszínvonalának javításáért küzd az új miniszter

A családok életszínvonalának javításáért küzd az új miniszter

2020. szeptember 22., kedd
A családok életszínvonalának javításáért küzd az új miniszter

Novák Katalin szólt arról, hogy a jövő évi költségvetésben két és félszer akkora összeg jut a családok támogatására, mint 2010-ben. A magyar kormány a GDP (bruttó hazai termék) 5 százalékát, több mint 2500 milliárd forintot költ a családokra, ez Európában a legnagyobb arányt jelenti - emelte ki.

Hozzátette, hogy ennek köszönhetően majdnem 80 százalékkal többen kötnek házasságot, mint tíz éve, a válások száma hatvan éve nem volt olyan alacsony, mint most, és egyre többen mernek gyermeket vállalni: 2020 első hét hónapjában 2500 gyerekkel több született, mint a múlt év azonos időszakában.

A nők foglalkoztatásával kapcsolatban azt mondta, a kormány lehetőségeket kínál a családoknak, hogy úgy szervezhessék az életüket, ahogy nekik a legideálisabb. Az anyáknak például lehetőségük van akár három évet is otthon tölteni a gyermekükkel, de többi között a bölcsődei férőhelyek bővítésének és a nagyszülői gyednek köszönhetően hamarabb is visszatérhetnek munkahelyükre.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.