Egészség

79-en vannak karanténban Vásárhelyen

79-en vannak karanténban Vásárhelyen

2020. szeptember 14., hétfő
79-en vannak karanténban Vásárhelyen

A vásárhelyi önkormányzat az alábbit közölte az ülés után:

„A mai értekezletén – a rendelkezésükre álló adatok alapján – az Operatív Stáb eldöntötte, hogy a pénteki, szombati és vasárnapi piacnapokon kötelező lesz a maszkok viselése. A közterület-felügyelet mellett a rendőrség is ellenőrzi majd.

Jelenleg 79-en vannak Hódmezővásárhelyen hatósági karanténban.

Továbbra is érvényben van az a kérés, hogy háziorvoshoz ne személyesen menjenek a betegek, hanem telefonos egyeztetés után.

A polgármesteri hivatalban, valamint az összes önkormányzati intézményben kötelező a maszk használata és ez érvényes az intézményekben tartott rendezvényekre, eseményekre is.

Az esküvők megtartásakor is kérünk mindenkit a maszk viselésére, ezentúl a városháza házasságkötő termébe csak maszkkal lehet belépni, ezt esküvők esetén a közterület-felügyelet ellenőrzi majd.

Kiemelten kérjük, hogy kerülje minden nem egy háztartásban élő a személyes kontaktust, a puszit, kézfogást, ölelést, figyeljenek a távolságtartásra, és az egyéb – már megszokott – óvintézkedéseket tartsák be. Vigyázzunk magunkra és másokra!”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.