33 migránst tartóztattak fel egy nap alatt Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 35 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök 33 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, két fő bejutását pedig megakadályozták - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Az egyenruhások szeptember 15-én 0 óra és 24 óra között kilenc esetben összesen 33 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Ásotthalom és Kübekháza közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen.

Ellenőrzésük során a férfiak afgán, szír, algériai, líbiai, egyiptomi, palesztin, illetve marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány két migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Előző sztori

Összefirkálták az egyik szegedi iskola épületét

Következő sztori

Hazánkban a második legsúlyosabb a COVID-helyzet Európában

Legutóbbi hasonló cikkek