Vádat emeltek a vásárhelyi műszaki boltot kirámoló külföldi betörők ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hódmezővásárhelyi rendőrök néhány órán belül elfogták azt a három külföldi férfit, akik pár perc alatt kipakoltak egy mobiltelefonokat és informatikai eszközöket árusító üzletet Hódmezővásárhelyen - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A megalapozott gyanú szerint a férfiak 2019. január 17-én 3 órakor, a bejárati ajtót befeszítve jutottak be a belvárosi üzletbe. A boltban csak pár percet töltöttek, ezalatt átkutatták a helyiséget, és onnan nyolc telefonkészüléket, valamint hét tabletet vittek magukkal.

A nyomozók az adatgyűjtés során megállapították, hogy a cselekmény elkövetésével három külföldi férfi gyanúsítható megalapozottan. A rendőrök alig négy órán belül, bérelt szállásukon elfogták, és onnan előállították a terhelteket. Ellenük nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon. A gyanúsítottakat kihallgatásukat követően őrizetbe vették, és a Szegedi Járásbíróság 2019. január 18-án elrendelte letartóztatásukat.

A szállásukon tartott kutatás során az ellopott műszaki cikkeket lefoglalták. 

A nyomozás során beszerzett információk alapján a rendőrök a feltételezett elkövetőket azzal is gyanúsítják, hogy hasonló módszerrel törtek be két, telekommunikációs eszközöket forgalmazó üzletbe Komáromban, illetve Ajkán.  

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait a napokban megküldte az ügyészségnek.

Előző sztori

Mindkét irányba járható az Algyői út

Következő sztori

1400 óvodát újítanak fel a Magyar falu programban