Közélet

Útfelújítások kezdődnek Makón

Útfelújítások kezdődnek Makón

2020. augusztus 10., hétfő
Útfelújítások kezdődnek Makón

A 43-as főút Makón átmenő szakaszát, valamint külterületen az Igási utat szeretné rendbe tetetni a makói önkormányzat - számolt be a Rádió 7.

Mágori András városüzemeltetési tanácsnok szerint mivel ezek az utak állami kezelésben vannak, így az önkormányzat ezt csak kérni tudja. Ennek érdekében a napokban egyeztettek a Magyar Közútkezelő Nonprofit Zrt. megyei vezetőjével, hogy lehetőleg minél hamarabb elindulhassanak ezek a beruházások. A városon áthaladó főút egyes részein már kátyúztak, de nem mindenhol lett ez a megoldás tökéletes. A tanácsnok kiemelte: a külterületen lévő Igási útnak pedig az utolsó 3 kilométere személyautóval szinte járhatatlan. A közútkezelő megyei igazgatósága partner ezekben a felújításokban. A tanácsnok kifejtette: a megyei útjaira szánt pénz közel 60 százaléka Makóra fog kerülni, ennek köszönhetően megoldódnak ezek a problémák. Az Igási út esetében várhatóan már az év végére elkészül a felújítás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.