/

Tovább hódít Szegeden a padel

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Dinamikusan fejlődik a padel Szegeden: a Squash Club Szabadidőközpontban újabb két pályát adtak át, valamint immár szervezett keretek között is van lehetőség edzeni a létesítményben. A tenisz és a fallabda elemeit ötvöző sportágban augusztus 15-én nyílt versenyt rendeznek.

Hat éve adták át Szeged első padelpályáját a Squash Club Szabadidőközpontban. A sportág, amelyet több mint 50 országban közel 15 millió ember űz, akkor mutatkozott be a városban, ezt követően a tenisz és a fallabda elemeit ötvöző mozgásforma hamar népszerűvé vált. Most az új fejlesztéseknek köszönhetően még többen ismerhetik meg ezt a játékot.

– Az eddigi mellé építettünk még két pályát, illetve Hoffmann Péter személyében immár hozzáértő sportoló segít az érdeklődőknek elsajátítani az alapokat. A népszerűsítés során workshopokat is szervezünk, hogy minél többen megismerhessék a legfontosabb tudnivalókat – mesélte Pápai Miklós klubvezető. A pályákat már felavatták, az első, meghívásos versenyt a Mucsi Tibor, Gusztos Gábor duó nyerte.

A Magyar Padel Szövetség két éve alapult, ez is a padel egyre markánsabb hazai jelenlétére utal. Minden évben rendeznek hivatalos országos bajnokságot, ennek ellenére elsősorban szabadidősportként utánozhatatlan a hangulata.

– Az a titka, hogy könnyebben megtanulható a tenisznél, így hamarabb jön a sikerélmény, viszont kevésbé veszi igénybe a testet, mint a fallabda. Ráadásul szabadidős sportág: a kellemes, napos időben mindig szívesebben mozog az ember – tette hozzá Pápai.

A Squash Club Szabadidőközpontban augusztus 15-én már nyílt versenyt rendeznek, amelyre bárki jelentkezhet. A férfiaknál A és B kategóriát is hirdettek, de a nők is megmérettethetik magukat. Nevezni a 30/689-8175-ös telefonszámon lehet.

(Forrás: Gyúrós István)

Előző sztori

Megkezdődött az iskolaőrök felkészítése

Következő sztori

Zsebben az első szegedi pont

Legutóbbi hasonló cikkek