Közélet

Több mint száz zsáknyi szemetet szedtek össze a Gergő Ligetben

Több mint száz zsáknyi szemetet szedtek össze a Gergő Ligetben

2020. augusztus 24., hétfő
Több mint száz zsáknyi szemetet szedtek össze a Gergő Ligetben

Mint arról beszámoltunk, húsz év után a magukról megfeledkező kábítószeres fiatalok miatt megszűnt a Rotary-tanösvény és a Gergő Liget. A szomorú hír hallatán példátlan társadalmi összefogás indult a terület megmentéséért. A kezdeményezésben részt vesz Német Ferenc fideszes önkormányzati képviselő is, aki elmondta, két héttel ezelőtt, vasárnap több mint száz zsák hulladékot szedtek össze a területen, de mivel nem sikerült mindet összegyűjteni, így múlt hétvégén is folytatódott a szemétszedési akció.

Összefogtak a szegediek a Gergő Liget megmentéséért

A képviselő megemlítette, hétfő este tartanak egy megbeszélést, ahol megvitatják, ki hogyan tud segíteni a továbbiakban.

– A rendőrséget és a polgárőrséget is megkeressük. Voltak olyan szakaszok, ahol fecskendőket és gyógyszeres dobozokat találtunk.

Bízom benne, hogy állandó rendőri jelenlét mellett az illegális szerfogyasztók elszoknak a ligetből – fejtette ki álláspontját.

Német Ferenc is részt vesz a szemétszedésben

Farkas András, a tanösvény megálmodója lapunknak elmondta, jólesik neki, hogy az embereknek ilyen sokat jelent a liget, örömmel tölti el, hogy összefogtak a megmentéséért, de a szemétgyűjtés csak a probléma egy részét orvosolja, a legfőbb gond, hogy a fiatalok továbbra is garázdálkodnak a területen és tönkreteszik a kültéri bútorokat.

– Az önkormányzat egy évben egyszer ingyenesen elszállítja a szemetet, a két héttel ezelőtt összegyűjtött hulladékot elvitték. Küldtem nekik újabb képeket, de már nem voltak annyira rugalmasak, kezd gondot okozni nekik ez az egész.

Volt két szemétgyűjtési akció, nagyon sok ember kifejezte a szimpátiáját, de a rendtartás lenne az alapja az egésznek, abban pedig egyelőre nincs semmiféle előrelépés, csak ötletelés – fogalmazott. Hozzátette, reméli, hogy előbb-utóbb helyreáll a rend, mert sok ember szeretné jól érezni magát a parkban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.