Közélet

Tiltakozó aláírásgyűjtés kezdődött Gyurcsány ellen

Tiltakozó aláírásgyűjtés kezdődött Gyurcsány ellen

2020. augusztus 24., hétfő
Tiltakozó aláírásgyűjtés kezdődött Gyurcsány ellen

Mint ismeretes, a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumi elnökének a Kossuth-díjas rendezőt, Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház igazgatóját nevezték ki. Vidnyánszky Mejerhold-díjas, Európa színpadain is vitathatatlan sikereket elérő művész, aki egyszerre színházi újító és közismerten konzervatív ember – írja a lap.

Gyurcsány kijelentése komoly felháborodást váltott ki, Rákay Philip az Origónak Gyurcsányék címmel írta meg gondolatait. Az írásnak nagy visszhangja lett, amelyet egy tiltakozó aláírásgyűjtés követett.

Eddig 301 közéleti ember, művész írta alá.

A petíció szövege a következő:

Rákay Philip: Tiltakozunk!

Az elmúlt hetekben a magyarországi politikai ellenzék vezéralakja, s legerősebb pártjának elnöke azzal fenyegetőzött, hogy hatalomra kerülése esetén a magyar kulturális és művészeti élet meghatározó alakjait „minden értelemben földönfutóvá„ teszi. E nyilatkozat rendkívül veszélyes határ átlépését jelzi: egy ma aktív pártpolitikus ezáltal a XX. század legsötétebb időszakainak, Lenin, Hitler és Sztálin, illetve gyalázatos magyarországi követőik világának visszahozatalát tartja kívánatosnak. Mi, magyar művészek, alkotók, értelmiségiek, közéleti emberek tiltakozunk az ilyesfajta fenyegetés ellen, egyben kifejezzük szolidaritásunkat a megtámadott művészekkel. Felhívjuk minden jóérzésű magyar honfitársunkat, hogy csatlakozzon kezdeményezésünkhöz!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.