/

Szökik az oxigén a Nemzetközi Űrállomásról

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szökik az oxigén a Nemzetközi Űrállomásról (ISS). A szivárgás nem drámai, a legénység nincs veszélyben. A NASA és a Roszkoszmosz szakértői közösen keresik a probléma forrását - írja az Origo a The Verge cikke alapján.

A biztonság kedvéért az űrállomáson tartózkodó háromfős személyzetet néhány napra átköltöztetik az ISS orosz részlegébe.

A NASA szakértői már 2019 szeptemberében észrevették, hogy a megszokottnál több levegő távozik az ISS-ről, de az űrséták, és a különböző űreszközök – például a SpaceX Crew Dragon űrhajójának – fogadása miatt nem jutott idő a hiba feltárására. Habár az utóbbi időszakban a szivárgás enyhén felerősödött, az űrállomáson továbbra is biztosítani tudják a megfelelő nyomást, így senki sincs veszélyben.

A szakértők a hétvégén a nyomásszint ellenőrzésével fogják keresni a szivárgás helyét, ehhez az ISS minden egyes moduljában méréseket végeznek. Eredmények a jövő hétre várhatóak.

Előző sztori

Ismét várják a pályázókat a SZTE presztízsdíjára

Következő sztori

Két fiatal a Dunába dobta a Lánchídra kihelyezett magyar zászlót

Legutóbbi hasonló cikkek