Sport

Sima győzelemmel kezdte felkészülését a MOL-Pick Szeged

Sima győzelemmel kezdte felkészülését a MOL-Pick Szeged

2020. augusztus 12., szerda
Sima győzelemmel kezdte felkészülését a MOL-Pick Szeged

154 nap után tért vissza az élet az újszegedi sportcsarnokba, bár a felkészülési időszak első edzőmeccsén még nézők nélkül fogadták a fiúk az alaposan átalakult, megfiatalított Dabas együttesét.

Szegedi részről voltak hiányzók. A klub tájékoztatása szerint Bodó Ricsi betegeskedett, fájt a torka, így ő nem játszott, de már edz, minden esély megvan, hogy szombaton ott legyen a pályán. Bánhidi Bence, Stefán Sigurmannsson és Luka Stepancic is megérezte a kőkemény felkészülést, kisebb sérülés miatt kihagyták a meccset, így több fiatal (Kecskés, Bajus, Fekete D., Hegedűs P.) is a keretbe került. A klub összefoglalója szerint Mario Sostaric szerezte az idény első gólját. Azt elmúlt szezon legeredményesebb NB I-es gólvágója hetesből volt eredményes. Ezután a kapitány percei következtek, Jonas Källman járt az élen a gólszerzésben. Mikler Roland fogott rendesen, így egyre nagyobb lett a távolság a két csapat között. Rosta Miklóst rendesen kiszolgálták a társak, így válogatott beállós is termelte a gólokat. Nem kellett sokat várni Borut Mackovsek első szegedi dugójára sem, a szlovén légiós egy remek átlövés találattal köszönt be Szegeden. Mikler továbbra is biztosan védett, így a félidőben már 18-7-re vezetett a csapat. Jonas Källman góljával indult a második harminc perc. Az első időszak ebben a periódusban nem a védekezésről szólt, potyogtak a gólok rendesen. Bogdan Radivojevics is elkapta a fonalat, Stanislav Kaspáreknek pedig ültek a bombái. Az 50. percben már 32-17 volt az állás a Szeged javára. Pastor edző időt kért, jött is két Sostaric-gól, majd a fiatal Fekete Dániel is betalált. A hajrára mindenki szerepet kapott, így kivehette a részét a 38-25-ös győzelemből. Folytatás szombaton 17 órakor ismét zárt kapuk előtt, ekkor az Orosháza lesz a Pick ellenfele. A szurkolók a Sport 1 TV-n élőben követhetik figyelemmel a második edzőmeccset.

MOL-Pick Szeged–Dabas 38–25 (18–7)

Férfi kézilabda, felkészülési mérkőzés. Szeged, újszegedi sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Nagy F., Túroczi.

MOL-Pick Szeged:

Mikler – Sostaric 4/1, Kaspárek 5, Henigman 3, Mackovsek 4, Källman 5.

Csere:

Alilovic (kapus), Bombac 2, Rosta 8, Zsitnyikov 2, Radivojevics 3/1, Bajus 1, Kecskés, Fekete D. 1, Hegedűs P.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Dabas:

Holló – Tóth Á. 1, Kurucz 4/2, Török 4, Koller 2, Laurinyecz 2, Ács 5.

Csere:

Podoba (kapus), Szöllősi Sz., Antal Sz. 1, Hajdú, Kiss P. 3, Garajszki 2, Győrvári 1.

Vezetőedző:

Tomori Győző.

Hétméteres:

3/3, ill. 3/2.

Kiállítás:

4, ill. 0 perc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.