Közélet

Rója István lett Makó új díszpolgára

Rója István lett Makó új díszpolgára

2020. augusztus 21., péntek
Rója István lett Makó új díszpolgára

Farkas Éva Erzsébet polgármester szóba hozta, hogy a városnak politikai hovatartozásra tekintet nélkül meg kell becsülnie értékes embereit.

A szokásosnál szerényebb makói ünnepségen, a városháza dísztermében együtt volt a város rendszerváltás utáni három polgármestere: Sánta Sándor vendégként, Buzás Péter kitüntetettként, Farkas Éva Erzsébet pedig ünnepi szónokként. Utóbbi a beszédében ezt a kiengesztelés pillanatának nevezte. Arról is beszélt, hogy Szent István otthont adott a magyaroknak, az állam pedig mi magunk vagyunk.

– Nincs másik, nincs jobboldali vagy baloldali Magyarország, ahogyan Makóból is csak egy van – fogalmazott.

Az ünnepségen átadták az elismeréseket. A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült Buzás Péter, a város korábbi polgármestere. Ugyanezt a kitüntetést kapta Tiszlavicz László tanszékvezető egyetemi tanár, a makói tagkórház főorvosa, Gáspárovics János pedig a Magyar Arany Érdemkereszt elismerő kitüntetést vehette át 1956-os helytállásáért.

A díszpolgári címet Rója István, a József Attila Gimnázium volt igazgatója kapta.

(Fotó: Szabó Imre)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.