Rója István lett Makó új díszpolgára

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rója István volt gimnáziumigazgató kapta a díszpolgári címet idén Makón, de az augusztus 20-i ünnepségen köszöntötték az idén tavasszal állami kitüntetést kapott Buzás Péter volt polgármestert, Tiszlavicz László főorvost és az 56-os szabadságharcos Gáspárovics Jánost is - számolt be a Délmagyar.

Farkas Éva Erzsébet polgármester szóba hozta, hogy a városnak politikai hovatartozásra tekintet nélkül meg kell becsülnie értékes embereit.

A szokásosnál szerényebb makói ünnepségen, a városháza dísztermében együtt volt a város rendszerváltás utáni három polgármestere: Sánta Sándor vendégként, Buzás Péter kitüntetettként, Farkas Éva Erzsébet pedig ünnepi szónokként. Utóbbi a beszédében ezt a kiengesztelés pillanatának nevezte. Arról is beszélt, hogy Szent István otthont adott a magyaroknak, az állam pedig mi magunk vagyunk.

– Nincs másik, nincs jobboldali vagy baloldali Magyarország, ahogyan Makóból is csak egy van – fogalmazott.

Az ünnepségen átadták az elismeréseket. A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült Buzás Péter, a város korábbi polgármestere. Ugyanezt a kitüntetést kapta Tiszlavicz László tanszékvezető egyetemi tanár, a makói tagkórház főorvosa, Gáspárovics János pedig a Magyar Arany Érdemkereszt elismerő kitüntetést vehette át 1956-os helytállásáért.

A díszpolgári címet Rója István, a József Attila Gimnázium volt igazgatója kapta.

(Fotó: Szabó Imre)

Előző sztori

Nemesi után más is hidat tervez Szegedre – fotók!

Következő sztori

Egyre többen utaznak a buszokon maszk nélkül