Német gyermekkönyvek érkeztek a Somogyi-könyvtárba

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Új, német nyelvű gyermekkönyvekkel bővült a Somogyi-könyvtár kínálata.

A könyvtár és a Goethe Intézet Budapest évtizedek óta partnerkapcsolatban áll egymással. Az együttműködés révén minden évben lehetőség nyílik eredeti kiadású, német nyelvterületen megjelenő könyvek beszerzésére.

A színes, jól olvasható, fiatal szerzőktől megjelent kiadványok között meséket, képregényeket (köztük zenei tárgyú, Beethoven életét bemutató kötetet) is találnak az ifjú olvasók. A Németország képekben című, nagy alakú könyv részletgazdag illusztrációkon tárja elénk az ország szépségeit.

Az ember és környezete kapcsolatát bemutató kötet az ökológia világában kalauzolja a gyerekeket. Érkeztek a fogyatékkal élő, sérült gyermekek elfogadását segítő, valamint az okoseszközök használatát ismertető könyvek is. A világ 100 gyereke című kötet számos érdekességgel szolgál a Föld öt kontinensén cseperedő gyerekek világáról. Megtudjuk például, száz gyerekből hányan élhetnek jómódban, hányan tudnak úszni, s mennyien tartanak kutyát…

Az új, német nyelvű kiadványokat a Gyermekkönyvtárban, valamint a második emeleti kölcsönző Goethe Intézeti könyvei között találják az olvasók.

Előző sztori

Nézők előtt rendezhetik az Európai Szuperkupa-döntőt Budapesten

Fotó: Sándor Judit
Következő sztori

Így működik az Eötvös cirkusz

Legutóbbi hasonló cikkek