Kultúra

Német gyermekkönyvek érkeztek a Somogyi-könyvtárba

Német gyermekkönyvek érkeztek a Somogyi-könyvtárba

2020. augusztus 25., kedd
Német gyermekkönyvek érkeztek a Somogyi-könyvtárba

A könyvtár és a Goethe Intézet Budapest évtizedek óta partnerkapcsolatban áll egymással. Az együttműködés révén minden évben lehetőség nyílik eredeti kiadású, német nyelvterületen megjelenő könyvek beszerzésére.

A színes, jól olvasható, fiatal szerzőktől megjelent kiadványok között meséket, képregényeket (köztük zenei tárgyú, Beethoven életét bemutató kötetet) is találnak az ifjú olvasók. A Németország képekben című, nagy alakú könyv részletgazdag illusztrációkon tárja elénk az ország szépségeit.

Az ember és környezete kapcsolatát bemutató kötet az ökológia világában kalauzolja a gyerekeket. Érkeztek a fogyatékkal élő, sérült gyermekek elfogadását segítő, valamint az okoseszközök használatát ismertető könyvek is. A világ 100 gyereke című kötet számos érdekességgel szolgál a Föld öt kontinensén cseperedő gyerekek világáról. Megtudjuk például, száz gyerekből hányan élhetnek jómódban, hányan tudnak úszni, s mennyien tartanak kutyát…

Az új, német nyelvű kiadványokat a Gyermekkönyvtárban, valamint a második emeleti kölcsönző Goethe Intézeti könyvei között találják az olvasók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.