//

Néhol nagyon magas a parlagfűpollen koncentrációja

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A parlagfű virágporának koncentrációja országosan a magas tartományban várható, délen, délnyugaton pedig a nagyon magas szintet is elérheti – írta a tiszti főorvosi Facebook-oldal hétfőn.

Az Alföldön a megélénkülő északkeleti szél okoz majd átmeneti enyhülést – tették hozzá.

Kiemelték, hogy elindult a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) naponta frissülő, térképes parlagfűpollen-riasztási rendszere (PPRR). A PPRR előrejelzése segíti az allergiások felkészülését a parlagfűpollen-szezonra. Ebben az évben a napi előrejelzés mellett már óránként is elérhető a parlagfűpollen koncentrációja területi szinten. Az előrejelzés elérhető a polleninfo.oki.hu oldalon.

Az NNK szombaton közölte, hogy kezdődik a parlagfűszezon, az allergiások erős tüneteket tapasztalhatnak már a következő napokban. Ezek enyhítésére fontos a gyógyszeres kezelés és a szakemberek tanácsainak betartása – tették hozzá.

Honlapjukon kitértek arra is, hogy a parlagfűpollen koncentrációja általában augusztus végén-szeptember elején tetőzik, és a pollenszemek az első fagyokig jelen lehetnek a levegőben.

(MTI)

 

Előző sztori

Egy kiállítás okozta az SZVSE vesztét

Következő sztori

Videóban köszöntik az SZTE Állam- és Jogtudományi Karának friss diplomásait

Legutóbbi hasonló cikkek