Hírzóna

Dömpingszerű útfelújítás jöhet Magyarországon

Dömpingszerű útfelújítás jöhet Magyarországon

2020. augusztus 19., szerda
Dömpingszerű útfelújítás jöhet Magyarországon

Minden felújítandó utat fel kell újítani Magyarországon, legyenek azok önkormányzati, vagy településeket összekötő állami utak - mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos Jákón szerdán.

Gyopáros Alpár a somogyi község megújult Rákóczi és Petőfi utcájának átadásakor rámutatott: e cél érdekében hirdették meg a kistelepülési önkormányzatok utca- és járdafelújítási programját tavaly a Magyar falu program részeként, a 20 milliárd forintos forrásból másfél év alatt 1500 településen valósultak meg utca- és járdarekonstrukciók

Elindult a nagy mellékúthálózat-fejlesztési program is, 2019 és 2021 között 2500 kilométer, településeket összekötő utat korszerűsítenek - tette hozzá.

Gyopáros Alpár hangsúlyozta, hogy eredményes a Magyar falu program, egyúttal reményét fejezte ki, hogy az "rendkívül hosszú távú" lesz, mert "van bőven feladat". 

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.