Megújult az újszegedi Vörösmarty iskola

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megújult épületben kezdhetik el az új tanévet az újszegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola diákjai. Az önkormányzat európai uniós és saját forrást is felhasznált az intézmény energetikai korszerűsítésére.

A Vörösmarty már a hatodik szegedi iskola, amely 2018 óta megújult a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban. A Vörösmarty energetikai korszerűsítésére 310 millió forint európai uniós és 252 millió forint saját forrást, vagyis összesen 562 millió forintot használt fel az önkormányzat.

A beruházás eredményeként az iskola szebb és modernebb lett, az üzemeltetésére pedig kevesebbet kell költeni. A felújítás során a külső nyílászárókat modern, hőszigetelt ajtókra, ablakokra cserélték. A homlokzat hőszigetelést és új színezést kapott. A lapos tetőn hő- és vízszigetelést végeztek. A tetőre napelemek kerültek, így az iskola üzemeltetéséhez megújuló energiát is felhasználnak. Az iskola villámvédelmi rendszere is megújult.

Korszerűsítették az iskola fűtési rendszerét: a hőközpontba két új gázkazánt építettek be, és kicserélték a radiátorokat az épületben. A tantermeket, a folyosókat és a többi helyiséget kifestették.

Az épületben akadálymentes illemhelyet és mosdót alakítottak ki. Ezenkívül az akadálymentesítés részeként a vakokat és gyengénlátókat taktilis burkolati jelek és Braille-írásos információs tábla segíti a tájékozódásban.

Előző sztori

Ismét pont nélkül maradt az SZVSE

Következő sztori

Orbán szerint Európa bajban van