Egészség

Megugrott a fertőzöttek száma hazánkban

Megugrott a fertőzöttek száma hazánkban

2020. augusztus 8., szombat
Megugrott a fertőzöttek száma hazánkban

Az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma 32-vel, 4653-ra emelkedett Magyarországon, nincs újabb elhunyt - közölte a kormányzati tájékoztató portál.

Az új típusú koronavírus-fertőzés miatt elhunytak száma változatlanul 602, 3491-en gyógyultak fel a betegségből. Az aktív fertőzöttek száma 560, 34 százalékuk budapesti, az elhunytak 60, a gyógyultak 44 százaléka budapesti lakos. Kórházban 69 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen. Az oldal adatai szerint jelenleg 7092-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma elérte a 358 437-et. Kiemelték: a járvány továbbra is jelen van, és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsák és elkerüljék a további szigorításokat, korlátozásokat. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzák a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk. Az operatív törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget. Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor azt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie - tették hozzá. Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (2081) és Pest megyében (700) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (382), Komárom-Esztergom (315), Zala (265),

Csongrád-Csanád megye (151)

, Borsod-Abaúj-Zemplén (144) és Győr-Moson-Sopron megye (103), a sor végén pedig Békés és Tolna megye áll (18-18).

   

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.