Márton Anita édesanyaként indulna az olimpián

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ahogy tegnap megírtuk, Márton Anita babát vár. A világbajnok és olimpiai bronzérmes súlylökő és férje februárra várja a baba érkezését, de elárulta, hogy ha lesz olimpia jövőre, akkor szeretne felkészülni rá és rajthoz állni.

Egy sportoló élete kihívásokkal teli, de az anyai szerep talán a legszebb és legnehezebb is.
– Biztos, hogy nem lesz egyszerű, de férjemmel nagyon várjuk a kislányunk érkezését, az orvosok februárra írtak ki szülni. Jó egy kicsit új irányba terelni az életünket, próbálunk a legjobban felkészülni a szülői szerepre. Közel húsz éve sportolok, többször elmondtam már, hogy a tokiói olimpia utánra terveztük a gyermekvállalást. Az élet ezt egy kicsit átírta, de nagyon örülünk a kicsinek és majd meglátjuk, hogyan tovább.

– Néhány hete nyilatkozta nekünk, hogy felkészül a 2021-re halasztott olimpiára. Változtatott a terveken a baba érkezésével?
– Egyelőre még kérdéses az is, hogy lesz-e olimpia jövőre vagy sem. Ha lesz, akkor szeretném végigcsinálni a felkészülést és szeretnék indulni Tokióban. Persze máshol lesz a prioritás és változhatnak a célok is. Nekem sikerült megszereznem már tavaly a kvótát, így ha sikerül végigcsinálnom egy megfelelő felkészülést, amire négy hónapom van, akkor helyem van az olimpián.

– Megfordult a fejében, hogy befejezi a pályafutását, ha édesanya lesz?
– Amikor márciusban bejelentették, hogy elhalasztják az olimpiát és minden nemzetközi versenyünket törölték, akkor döntöttünk úgy, hogy itt az ideje a családalapításnak. Szerencsére sikerült, és most nagyon boldogok vagyunk. Bár nem szeretnék semmi biztosat mondani, de nem tervezem azt, hogy visszavonulok. Nem tudom milyen lesz, hogyan tudjuk összeegyeztetni az anyaságot az élsporttal, de mindkettőnk családja segíteni fog bennünket, illetve a klubom és az atlétikai szövetség is támogatásáról biztosított.

Előző sztori

Államalapító Szent István-emlékérmet kap az országos tiszti főorvos

Következő sztori

Idén még biztosan nem úszhatunk az új sportuszodában

Legutóbbi hasonló cikkek