Sport

Kiverte a Fradi a Celticet a BL-ből

Kiverte a Fradi a Celticet a BL-ből

2020. augusztus 26., szerda
Kiverte a Fradi a Celticet a BL-ből

A hetedik percben Isael sarokrúgása után Somalia érintésével Sigér elé került a labda, aki a tizenhatos csücskétől jobbal kilőtte a jobb alsó sarkot.

Az első játékrész utolsó öt percében nagy nyomás nehezedett a magyar bajnok kapujára, de sem Elyounussi, sem Christie nem tudott túljárni Dibusz eszén.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, és az 53. percben góllá érett a Celtic fölénye: Christie átlövése megpattant Kovacevic fején, így védhetetlenül vágódott a léc alá. Öt minutummal később közel járt a fordításhoz a házigazda: Ntcham kapáslövése a keresztlécen csattant.

Negyedórával a vége előtt némileg a semmiből ismét megszerezte a vezetést a Ferencváros, miután egy kiugratást követően Tokmac robogott végig a félpályán, majd kiszorított szögből bevette Barkas kapuját.

A hajrában nagy erőket mozgósított a skót bajnok az egyenlítésért, de újabb gól már nem született, így a Fradi jutott tovább.

UEFA Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló
Celtic FC–Ferencvárosi TC 1-2 (0-1)
Celtic Park, zárt kapuk mögött. Vezette: Lindhout (holland).
Celtic FC: Barkas – Abd Elhamed (Frimpong 78.), Julien, Ajer, Taylor, Brown, McGregor, Forrest (Ajeti 78.), Christie, Elyounussi, Ntcham. Vezetőedző: Neil Lennon.
Ferencvárosi TC: Dibusz – Botka, Kovacevic, Blazic, Civic, Sigér, Haratin, Somalia, Isael (Boli 71.), Tokmac (Skvarka 80.), Uzuni (Dvali 86.). Vezetőedző: Szergej Rebrov.
Gól: Christie (53.) ill. Sigér (7.), Tokmac (75.).

Kiemelt kép archív: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.