/

Kettős keresztet állítottak Ópusztaszeren

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A koronavírus okozta járványhelyzet miatt elmaradt a Magyarok Országos Gyűlése az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. Az idei találkozón azonban nagy hangsúlyt fektettek volna Trianon századik évfordulójára, ezért úgy döntött a szervező Országos Baranta Szövetség, hogy a békediktátum évfordulójára emléket állít egy kettős kereszttel az ópusztaszeri parkban augusztus 20-án - írja a Délmagyar.

A lap beszámolója szerint Németh Henrik, az Országos Baranta Szövetség általános főszervezője elmondta, amikor le kellett mondaniuk az idei gyűlést, akkor lélekben kicsi Trianont éreztek, mert ki kellett szakadniuk abból az egységből, amit évekkel ezelőtt létrehoztak.

Hangsúlyozta, ez egy olyan közeg, ahová ha belép az ember, akkor a parkban értékekkel találkozhat, a kézműves vásárban értékes emberektől értékes tárgyakat vásárolhat, valamint értékes emberektől értékes előadásokat hallhat, láthat

Hozzátette, most óriási űr maradt a lelkükben, de az összefogás él, ezért tudták felállítani a keresztet, ami az egységet jelképezi.

Kiss Róbert Károly, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark általános igazgatóhelyettese üdvözölte a szövetség kezdeményezését. Kiemelte, a park a magyarság történetének kultikus helyszíne, ahol Árpád 34 napra megállt a vezéreivel, akik nemcsak az első országgyűlést tartották itt, hanem az első nemzetgyűlést is. 

Előző sztori

A szegedi szennyvízben sem emelkedik a koronavírus örökítőanyagának mennyisége

Következő sztori

28 migráns igyekezett hiába egy nap alatt Csongrád-Csanádban