Közélet

Kettős keresztet állítottak Ópusztaszeren

Kettős keresztet állítottak Ópusztaszeren

2020. augusztus 21., péntek
Kettős keresztet állítottak Ópusztaszeren

A lap beszámolója szerint Németh Henrik, az Országos Baranta Szövetség általános főszervezője elmondta, amikor le kellett mondaniuk az idei gyűlést, akkor lélekben kicsi Trianont éreztek, mert ki kellett szakadniuk abból az egységből, amit évekkel ezelőtt létrehoztak.

Hangsúlyozta, ez egy olyan közeg, ahová ha belép az ember, akkor a parkban értékekkel találkozhat, a kézműves vásárban értékes emberektől értékes tárgyakat vásárolhat, valamint értékes emberektől értékes előadásokat hallhat, láthat

Hozzátette, most óriási űr maradt a lelkükben, de az összefogás él, ezért tudták felállítani a keresztet, ami az egységet jelképezi.

Kiss Róbert Károly, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark általános igazgatóhelyettese üdvözölte a szövetség kezdeményezését. Kiemelte, a park a magyarság történetének kultikus helyszíne, ahol Árpád 34 napra megállt a vezéreivel, akik nemcsak az első országgyűlést tartották itt, hanem az első nemzetgyűlést is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.