Későn jött a szépítés, a Békéscsaba nyerte a rangadót

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A dél-alföldi derbin hiába dolgozott ki több helyzetet a Szeged, a Békéscsaba idegenben tudott nyerni. A hazaiak még büntetőt is hibáztak.

Remek hangulatban kezdődött a dél-alföldi rangadó az NB II. első. fordulójában: a szegedi és a békéscsabai tábor is alaposan kitett magáért szurkolás terén.

A pályán viszont kevés esemény történt. Bár valamelyest aktívabb volt a Szeged, a kapu előtt rendre rossz döntést hoztak a hazaiak, Grumics eggyel több cselt húzott meg lövés helyett, és Uramot sem dolgoztatták meg a hazaiak. A lila-fehérek keveset mutattak az első félidőben, viszont egy ilyen rangadón megszokott agresszivitás jelen volt a pályán.

A szünet után is inkább a Szeged dominált mezőnyben, viszont ahogy az ilyenkor lenni szokott, jött az első komolyabb csabai lehetőség, amelyet a vendégek gólra is váltottak. Pantovics labdájával Lukács lépett ki középen, és higgadtan a jobb alsóba gurított, 0–1. 

Bő negyedórával a vége előtt a csereként beállt Takács Tamás lerántása után büntetőt rúghatott a Szeged, de Dobos Áron félmagas lövését védte Uram. Emberhátrányba is kerültek a békésiek, miután Nagy Sándor reklamált ki magának egy második sárgát: a szabálytalanságért járó szabadrúgást közvetlenül beállását követően Germán a kapufára lőtte.

Szinte rögtön ezt követően egy újabb veszélyes csabai kontra futott végig, s Máris Dominik gurítását már nem tudták kirúgni a szegedi védők a gólvonal előtt, 0–2. Takács Tamás a 94. percben ugyan fejjel még szépített, de a derbi ekkorra már eldőlt: győzött a Békéscsaba Szegeden. 1-2

NB II, 1. FORDULÓ
SZEGED-CSANÁD GA–BÉKÉSCSABA 1–2 (0–0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 4500 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Georgiou Theodoros, Kovács II Gábor)
Szeged: Takács J. – Kárász, Deák, Moga, Bitó – Jovanovics, Simon Á. (Oláh G., 63.), Varga Sz. – Dobos Á., Gajdos (Takács T., 59.), Grumics (Germán, 83.). Vezetőedző: Dobos Barna
Békéscsaba: Uram – Szalai D., Nagy S., Bora, Mészáros M. – Szabó P. (Gránicz, 86.), Király P., Babinyecz (Kovács Á., 62.) – Pantovics, Paudits, Lukács R. (Máris, 69.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Gólszerző: Takács T. (94.), ill. Lukács R. (58.), Máris (84.)
Kiállítva: Nagy S. (82.)


MESTERMÉRLEG
Dobos Barna: – Az első félidőben nem tudtunk ziccereket kialakítani, mindig hiányzott egy pici plusz. A szünet után olyan hibákat követtünk el, amelyeket nem szabadott volna, valamint döntő momentum volt a kihagyott büntetőnk. Nem a kijelölt rúgó, Grumics végezte el a tizenegyest, ezért nagyon mérges vagyok, hogy így alakult! Többet kell tennünk a szerencséért. Felállt védelem ellen jobban kell játszanunk, a jövőben ennél többet kell nyújtanunk. Szomorúak vagyunk, de nincs idő ezen gondolkozni, hiszen szerdán hétközi fordulóban játszunk.

Schindler Szabolcs: – Nehezen szólalok most meg, tudtuk, hogy nagyon jó csapat ellen játszunk. Nagy nyomás nehezedett ránk, agresszíven játszottunk, de rengeteg párharcot nyertünk. Támadásban nem voltunk hatékonyak az első játékrészben. Minden volt ma, amit a nézők élvezhettek. Szervezetten védekeztünk, lélektanilag fontos volt Uram János védése a tizenegyesnél. Gratulálok mind a két csapatnak a mai teljesítményhez, egyben külön köszönöm a békéscsabai szurkolóknak, hogy ilyen szép számban elkísérték a csapatunkat!

A mérkőzés összefoglalója:

(via:nso.hu)

Előző sztori

Zivatarokkal enyhülés érkezik, de a hét második felében ismét meleg lesz

Következő sztori

Továbbra is segítségre vár a vásárhelyi állatvédő egyesület

Legutóbbi hasonló cikkek