Egyetem

Karanténkollégium és PCR-teszt várja az SZTE külföldi hallgatóit

Karanténkollégium és PCR-teszt várja az SZTE külföldi hallgatóit

2020. augusztus 27., csütörtök
Karanténkollégium és PCR-teszt várja az SZTE külföldi hallgatóit

Az SZTE külföldi hallgatói közül többen piros vagy sárga besorolású országból érkeznek a napokban, hogy szeptemberben megkezdhessék az új tanévet. Az egyetem ezért az Apháty kollégiumban és az Öthalmi kollégiumban is karantén kollégiumot alakított ki. A folyamatosan érkező hallgatókat regisztrálják, majd egészségügyi szűrésen esnek át.

Szegeden 13 kollégium működik 3500 férőhellyel, ezek mindegyike betelt. A karantén-kötelezettség idejére a kijelölt kollégiumokban 400 határon túli magyar és 300 külföldi hallgatót helyeznek el, a hallgatók a kéthetes időszakot a kijelölt intézményekben biztonságosan és megfelelő körülmények között tölthetik.

A tanulóknak lehetőségük van kérni, hogy végezzék el a PCR-tesztet rajtuk, amellyel kiválthatják a karantén-kötelezettséget - a teszteket ingyenesen biztosítja az SZTE. Ezt a lehetőséget várhatóan sokan igénybe veszik, mivel a két negatív teszttel a jövő héten elkezdhetik a tanévet. Az egyetem azonban rugalmasan kezeli a tanulmányi időszak elkezdését, ha valaki nem tud személyesen bekapcsolódni az oktatásba, akkor lehetőség van online követni az órákat.

A helyszíni tapasztalatunk szerint a hallgatók együttműködőek és zökkenőmentesen zajlik a beköltözés és az ellenőrzési folyamat. Az esetleges pozitív tesztek esetére megfelelő protokollt alakítottak ki tanulók elkülönítésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.