Sport

Juan Carlos Pastor: Minden meccsen magas szinten kell teljesítenünk

Juan Carlos Pastor: Minden meccsen magas szinten kell teljesítenünk

2020. augusztus 18., kedd
Juan Carlos Pastor: Minden meccsen magas szinten kell teljesítenünk

Három hét kemény munka és két edzőmérkőzés van a MOL-Pick Szeged kézilabdázói mögött. A csapat hivatalos oldala Juan Carlos Pastort kérdezte az eddig tapasztaltakról.

A fizikai felkészítés van a fókuszban, de a taktika is fontos szerepet kap a a MOL-Pick Szeged edzésein ezen héten is. A kemény edzések mellett Juan Carlos Pastor csapata a Dabas és az Orosháza ellen már edzőmérkőzésen is lemérhette, hogy hol tartanak a munkában. — Amit szeretnék kiemelni, az a hozzáállás. Ezzel maximálisan elégedett voltam. Azonban a kétszer hatvan perc is megmutatta, hogy van hova fejlődnünk. Az különösen észrevehető volt, hogy amikor sok góllal vezettünk, visszaestünk, már nem koncentráltunk úgy, ahogyan előtte. Azt nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk teljes kerettel játszani, hiszen több sérültünk is volt — értékelt a vezetőedző, aki hozzátette, hogy a szűkebb keret miatt több, a Pick Szeged Kézilabda Akadémián edződő fiatal is pályára léphetett a felnőtteknél, ők ezzel komoly motivációt kaptak a mindennapi edzésekre.

Juan Carlos Pastor kiemelte, hogy a játékosok az eltelt időszakhoz mérten megfelelő fizikai állapotban vannak, annak ellenére, hogy az elmúlt hetek nyári kánikulája megnehezítette a munkát. A taktikai elemekkel is jól haladnak, igaz, ezen lesz még mit csiszolniuk az elkövetkezendő hetekben. — Most a legfontosabb, hogy a védekezésünk stabillá váljon, így egyszerű gólokat is tudjunk szerezni. Törekednünk kell arra is, hogy ne legyen labdavesztésünk, és javulnunk kell a visszarendeződésben. A koncentráció fontos, fegyelmezettnek kell lennünk minden helyzetben. A cél pedig nem is lehet más, mint minden meccsen magas szinten teljesíteni, függetlenül attól, hogy ki van a pályán —fejtette ki a tréner.

A sérültekről elmondta, hogy  Matej Gaber már edzett a csapattal, Joan Canellas a héten csatlakozik be a munkába, és ha minden ideálisan alakul, akkor Luka Stepancic és Stefán Sigurmannsson a jövő héten térhet vissza, velük teljessé válik a keret. A MOL-Pick Szeged ezen a héten pénteken és szombaton két edzőmeccset játszik zárt kapuk mögött a horvát Nexe ellen, majd a jövő hét pénteken még egy felkészülési találkozó vár a csapatra a Bajnokok Ligája-induló horvát PPD Zágráb ellen. A szegediek az első tétmeccsüket szeptember 2-án az Orosháza ellen játsszák az Újszegedi Sportcsarnokban. (Képek: pickhandball.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.