Közélet

Íme, ez az Év Tortája idén

Íme, ez az Év Tortája idén

2020. augusztus 4., kedd
Íme, ez az Év Tortája idén

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizennegyedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére.

Az idei győztest kedden délelőtt hirdették ki az Országházban.

A zsűri 2020-ban Füredi Krisztián, a tápiószecsői Hisztéria cukrászda cukrászmesterének Curositas fantázianévre hallgató tortáját ítélte a legjobbnak. Így néz ki a finomság:

A torta összetevői: fehércsokoládés piskóta, sáfrányos birs zselé, kekszes-fehércsokoládés ropogós réteg, mogyoró ganache, mandula mousse, tejcsokoládés bevonat. A birsalma az egyetlen olyan gyümölcs, ami nyers állapotban szinte élvezhetetlen. Rafinéria, fantázia, kifinomult érzék és szakmai tudás kell ahhoz, hogy ennek a pompás gyümölcsnek a rejtett ízei előkerüljenek. Ez ebben a tortában tökéletesen sikerült.

(via mindmegette)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.