Így változik a tömegközlekedés Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Éppen az iskolakezdéskor és a koronavírus-járvány újabb berobbanásakor vezetik be a már korábban bejelentett járatritkításokat a szegedi trolikon és a buszokon. Ez alig egy hónap alatt már a második változtatás, amivel a Szegedi Közlekedési Kft. pénzt spórol - írja a Délmagyar.

A lap cikke szerint első ránézésre csak pár perccel növekszik a követési idő néhány szegedi tömegközlekedési járaton, miután változtatnak az alap­­menetrenden, de ez mégiscsak azt jelenti, hogy összességében kevesebb villamos, troli és busz jár majd a városban, mint ed­­dig. A villamosmenetrend már augusztus 8-án átalakult, a troli- és az autóbusz-menetrend pedig holnaptól változik. Ritkábban jár majd hétvégente például az 5-ös troli, 10 helyett 12 percenként követik egymást a járatok.

A Volánbusznál viszont nagyobbat álmodtak, alaposan megvariálták a menetrendet. Egy sor járatnál megszűnik a „szabadnapokon” és a „munkaszüneti napokon” besorolás, jön helyette a „hétvégéken és ünnepnapokon”. Ez nagyjából annyit jelent, hogy ugyanannyi járatot indítanak szombatonként és vasárnaponként, mint mondjuk augusztus 20-án.

További részletek ITT olvashatók.

Előző sztori

Fidesz: A baloldal folytatja a gyalázatos viselkedést

Következő sztori

Az SZTE kutatói megmérték, hogy mennyire szennyezett a Tisza

Legutóbbi hasonló cikkek