/

Hamarosan nyit a megújult Móra Ferenc Múzeum

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hamarosan megnyitja kapuit a megújult Móra Ferenc Múzeum: az utolsó simítások, finomítások folynak a kiállítóterekben. Máté Bence fotói, a természetvédő Móra, Rózsa Sándor cellája, Gábor Áron rézágyúja és Munkácsy alkotásai is várni fogják a látogatókat.

A végéhez közeledik a szegedi múzeum felújítása. A kiállítótermekben az utolsó simításokat végzik, hogy minden készen álljon az augusztus 14-i újranyitásra.

Igazi kiállítás-kavalkád várja majd az érdeklődőket: a megújult természettudományi tárlatot Máté Bence gyönyörű fotói egészítik ki, ahol egy virtuális patakba is besétálhatnak majd az érdeklődők. A természetvédő Móra Ferencet mutatja be egy igazán természetközeli, digitális játékokkal színesített tárlat, valamint a Várban megismerhetjük az egykori vár és az árvíz történetét, Rózsa Sándor és a boszorkányok titkait.

Két új időszaki tárlattal is készül a múzeum: az egyiken Gábor Áron rézágyúját és további 48-as ereklyéket láthatunk, például azt a pipát, melyet Deák Ferenc kapott ajándékba Széchenyi Istvántól. A díszteremben Munkácsy Mihály Honfoglalás című festménye titkainak nyomába eredhetünk az eredeti vázlatok segítségével.

Előző sztori

Íme, ez az Év Tortája idén

Következő sztori

Pályázat indult a tanodák működtetésére

Legutóbbi hasonló cikkek

Készüljön az őszi napokra!

A meteorológiai nyár augusztus 31-én ért végett. A sárguló levelek visszavonhatatlanul az ősz eljövetelét jelzik. Képgalériánkban…