Közélet

Hamarosan elkészül a járványügyi iskolai protokoll - videó!

Hamarosan elkészül a járványügyi iskolai protokoll - videó!

2020. augusztus 14., péntek
Hamarosan elkészül a járványügyi iskolai protokoll - videó!
Napokon belül elkészül a védekezést segítő teendőkről szóló járványügyi iskolai protokoll, amit az intézmények jóval a tanévkezdés előtt kézhez is kapnak – közölte Kisfaludy László köznevelésért felelős helyettes államtitkár a Hír TV Magyarország élőben című műsorának csütörtöki adásában.

A tárca számos szakmai partnertől kapott javaslatokat a járványügyi protokollhoz, ezen kívül egészségvédelmi szempontból tartja magát Nemzeti Népegészségügyi Központ javaslataihoz. Kisfaludy László közlése szerint az egyeztetések hamarosan befejeződnek és jóval a tanévkezdés előtt azt közzé fogják tenni. Velkovics Vilmos műsorvezető felvetésére, hogy mire összpontosít az útmutató, a helyettes államtitkár elmondta, van egy általános része, ami az oktatásszervezésről, az iskolai rendezvények szervezéséről szól, illetve van egy hangsúlyos egészségügyi része, ami egyebek között azzal foglalkozik, hogy egy iskolai közegben, miként lehet a távolságtartást betartani, a maszkviselés szabályaival kapcsolatban milyen intézkedéseket kell megtenni.
Ez egy pillanatnyi helyzetet tükröz, folyamatosan nyomon követjük a járványügyi helyzet alakulását, ez a későbbiekben is így lesz és úgy fogjuk alakítani a protokollt, hogy az mindig a pillanatnyi helyzetben mindig a lehető legbiztonságosabb megoldást tartalmazza
– tette hozzá. Kisfaludy László elmondta, a járványügyi protokoll országos hatáskörű, ugyanakkor fontos kiemelni, hogy
a tárca hagyományos tanévkezdésre készül, vagyis a mostani szabályozás nem egy kiemelt veszélyhelyzetre, hanem a jelenlegi állapotra vonatkozik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.