Sport

Győzelemmel rajtolt az FK Szeged - videó!

Győzelemmel rajtolt az FK Szeged - videó!

2020. augusztus 24., hétfő
Győzelemmel rajtolt az FK Szeged - videó!

Fülledt nyári melegben fogadta az FK Szeged a Mártély együttesét szombaton a tápéi KÉSZ Sport Arénában. A strandidő a szurkolóknak kedvezett leginkább, több mint 100 néző látogatott ki a mérkőzésre, a Molnár Zsozsi lelátón pedig többségük árnyékban szemlélhette az eseményeket.

Az első komolyabb lehetőség a vendégek előtt adódott, amikor Papp Ernő lépett ki a védők közül, de a tavaly gólkirály ziccerét Pluhár lábbal hárította. A kék-feketék hálóőrének ugyancsak bravúrt kellett bemutatnia, amikor néhány perccel később Nagy Gábor lőhetett viszonylag szabadon a tizenhatoson belülről.

A 41. percben előnyhöz jutott a házigazda, miután Lengyel beadását Dóra a mártélyi kapuba fejelte. Nem sokáig örülhettek a diszkoszvetősök, ugyanis az első félidő hosszabbításában Papp kihasználta a védelem bizonytalanságát, akit a tizenhatoson belülre érve buktatott a menteni igyekvő Heredea. A büntetőt a sértett higgadtan értékesítette, így 1-1-gyel fordulhattak a csapatok.

Az egyenlítő gól nem fogta meg a hazaiakat: öt perc telt el a második félidőből, amikor Dézsi centerezését Dóra közvetlen közelről a hálóba passzolta. Hat minutummal később már a harmadik találatának örülhetett a veterán támadó, ugyanis Csuka jobboldalról középre tekert szabadrúgása hajszál pontos volt, Dóra pedig a léc alá fejelte.

Habár a második játékrészben többet birtokolta a labdát a Mártély, komoly helyzetig nem jutottak a vendégek. A mérkőzés a 84. percben dőlt el végérvényesen, amikor a csereként beállt Bürgés labdát szerzett az ellenfél tizenhatosánál, majd laposan begurította a kapus hóna alatt. Az FK Szeged jövő héten az újonc Nagymágocsot látja vendégül Tápén.

Csongrád-Csanád megyei II. osztály, 1. forduló
FK 1899 Szeged – Mártély SK 4-1 (1-1)

Szeged-Tápé, KÉSZ Sport Aréna, 125 néző. Vezette: Szeles Ádám (Hideg Bence, Nagy Gábor)
FK 1899 Szeged: Pluhár – Szélpál, Dóra J. (Herczeg 88.), Mucsi, Csuka, Hegyesi (Palócz – a szünetben.), Lengyel (Bürgés 74.), Nikolényi, Heredea, Dézsi (Makai 67.), Sisák. Vezetőedző: Herczeg Gábor.
Mártély SK: Papp D. – Tóbiás (Magyar 61.), Német, Juhász (Kulima 74.), Papp E., Brizik Bodrogi, Kovács K. (Tódor 53.), Meszlényi (Borbás 74.), Kovács A., Nagy G., Kovács Á.
Gól: Dóra J. (41., 50., 56.), Bürgés (84.) ill. Papp E. (45., büntetőből).
Sárga lap: Heredea (44.), Palócz (60.) ill. Kovács A. (58.), Tóbiás (60.).

Herczeg Gábor: – Szép számú közönség előtt, igazi futballhangulatban sikerült végre egy jó szezonkezdetet produkálnunk a tavalyi csonka bajnokság bronzérmese ellen. Amit játszani tudunk, azt egész jól megvalósítottuk. Pozitívum, hogy az első félidő végén bekapott gólra gólokkal válaszoltunk.

https://www.youtube.com/watch?v=jA6S6OAlNkE&feature=youtu.be

(Kiemelt képünk archív)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.