Sport

Gólzáporos makói győzelem a járvány utáni első szegedi tétmeccsen

Gólzáporos makói győzelem a járvány utáni első szegedi tétmeccsen

2020. augusztus 2., vasárnap
Gólzáporos makói győzelem a járvány utáni első szegedi tétmeccsen

Magyar kupa fordulóval rajtolt a megyei futball 2020/21-es szezonja. A koronavírus-járvány utáni első szegedi tétmeccsen a Makó gólzáporos, 8-0-ás győzelmet aratott az FK Szeged felett.

Villámrajtot vett a Makó, amely már a 2. percben megszerezte a vezetést Horváth Előd góljával Tápén a szurkolók csapata ellen. A gyors gólt követően Babolek és Széll is duplázott, így a 22. percben már 5-0-ra vezetett Siha Zsolt együttese. Az első félidőben egy lehetőség adódott a hazaiak előtt, de Lengyel kiugratása után Palócz nem találta el a kaput. A szünet előtt Babolek ismét betalált, így 6-0-ás vendég előnnyel fordulhattak a csapatok.

Fotó: Sándor Judit

A második félidőben két gólt szerzett a Maros-parti csapat: az 50. percben Horváth Előd másodszor volt eredményes, negyedórával később a csereként beállt Gémes értékesített egy büntetőt. A diszkoszvetősöknek ebben a játékrészben is volt lehetőségük, ám Palócz ziccerben a kapu mellé célzott, Sisák húszméteres szabadrúgását pedig kivédte Szalkai sőt, a kipattanónál Bürgés lövését is hárította a makói kapus, így 8-0-s hagymavárosi sikerrel zárult a találkozó.

Magyar kupa, 1. forduló FK 1899 Szeged–Makó FC 0-8 (0-6)

KÉSZ Sport Aréna, 100 néző. Vezette: Hegyi Eszter (Soós István, Maurer János).

FK 1899 Szeged:

Pluhár (Marocsik, 75.) - Bürgés, Nikolényi, Mucsi, Hegyesi (Marozsi, 54.), Lengyel, Zsilák M., Dóra J., Palócz, Dézsi (Gyémánt, 84.), Sisák.

Vezetőedző:

Herczeg Gábor.

Makó FC

: Szalkai - Juhász (Gémes, a szünetben), Buzási, Seres, Horváth E., Babolek, Varga R., Zámbori (Vajna, a szünetben), Magyar (Illés, 66.), Sirokmán, Széll K.

Vezetőedző:

Siha Zsolt.

Gól

: Horváth E. (2., 50.), Babolek (7., 13., 39.), Széll K. (14., 22.), Gémes (65.-büntetőből).

Sárga lap:

Lengyel (79.) ill. Gémes (70.).

Herczeg Gábor:

– Gratulálok a Makónak! Nagyon sportszerű mérkőzést játszottak velünk, ahogy az várható volt, olyan dinamikával, amihez mi nem vagyunk hozzászokva. Pozitívum, hogy sokgólos különbségnél is próbáltuk felvenni az ellenfél által diktált tempót és igyekeztünk támadásokat felépíteni, amelyből 3 komoly gólszerzési lehetőséget ki is tudtunk alakítani. Negatívum, hogy 28 igazolt játékosból csak 14 állt rendelkezésre.

Siha Zsolt:

– Négy és fél hónap után játszottunk újra tétmérkőzést. Az első félidőben kimondottan szépen játszottunk, megérdemelten nyertünk. Sok sikert kívánok az FK Szegednek a továbbiakban!

További eredmények:

Algyő SK – Ujszegedi TC 5-1 (2-0)

Gól:Lajkó (16.), Kiss R. (21.), Belanka (49.), Varga G. (87.), Pataki (88.), ill. Kardos (61.).

ESK Kiskundorozsma – Csongrád TSE 1-4 (1-3)

Gól:Ottlik Márk (25., 11-esből), ill. Bálint A. (7., 10.), Borda Sz. (44.), Ormándi (86.).

Szentesi Kinizsi–Bordány SK 1-1 (1-1)

-

büntetőkkel 3-1

Gól:Koncz Zs. (53.), ill. Nagy Torma R. (17.). Kiállítva: Lőrincz (76., Szentes).

Apátfalva SC – Mórahalom VSE 3-3 (1-2)

-

büntetőkkel: 3-4

Gól:Frank B. (7., 48., 51.), ill. Szalma G. (37., 45., az elsőt 11-esből), Malatinszki D. (90.).

A Magyar kupa következő körének sorsolását hétfőn tartják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.