Kultúra

Fóka és elefánt is játszik a szegedi Tesco-parkolóban

Fóka és elefánt is játszik a szegedi Tesco-parkolóban

2020. augusztus 20., csütörtök
Fóka és elefánt is játszik a szegedi Tesco-parkolóban

Az Eötvös Cirkusz Magyarország legrégebbi utazócirkusza. A cirkusz az Eötvös család tulajdonában van, 1920-ban alapította Eötvös Nándor Aladár. A cirkuszsátor 1400 fő befogadására alkalmas, fűthető nézőtérrel.
Eötvös Loránd 2010-ben vette át a cirkusz vezetését a családjával. Eddigi legnagyobb sikereit érte el a családi cirkusz, a legszínvonalasabb produkciók, a legszenzációsabb világszámok váltották egymást az elmúlt 10 évben. 
Eötvös Loránd feladata, hogy a 100 éves Eötvös Cirkusz sikeres legyen és méltó módon emlékezzen meg az elődökről és sikeres vállalkozást adjon át az új nemzedéknek, akik már képviseltetik is magukat a műsoraikban, hiszen az igazgató kislányai, Lorienn és Larissza már aktív szereplői a show-nak.
Az idei turnén 15 artista szerepel a kétszer 1 órás műsorban. Ahhoz, hogy minden zökkenőmentesen működjön, 3 ember segít a porodon és a háttérben.
A cirkuszban nem csak a porondon találkozhatunk az artistákkal. A pénztárban, a büfében és a bejáratnál is segítik az előadást. A cirkuszigazgató elmondta, hogy ez a költséghatékonyság jegyében történik így és a megspórolt pénzt a magas művészeti színvonalra költik.
Az idei év egyik legnagyobb attrakciói Teddy és Scooby, a patagóniai oroszlánfókák, valamint a velük fellépő Dani és Perry Pedersen.
Teddy és Scooby két hatalmas fóka, de rendkívül szelidek, a szünetben közös képet lehet velük készíteni, sőt, a szerencsések még egy fókapuszit is kaphatnak.
A Rókusi körúton évről évre feltűnik egy-egy egzotikus állat az Eötvös cirkusszal. Idén a fókákat lesi meg fiatal és idős a Tesco parkolójában felállított hatalmas medencében.
A legnagyobb dobás viszont az elefántoké idén. A 2019-es monte-carlói Cirkuszfesztivál Bronz-díjas akrobatikus elefánt show-ja lélegzetelállító élményt nyújt a nézőknek.
A fókákhoz hasonlóan az elefántok is szelídek, az előadás szünetében a nézők akár a hátukra is ülhetnek.
Vagy megleshetik őket a Tesco-parkolóban.
Lui Nereus artista mindkét felvonásban a színpadra lép. A közönség bevonásával dolgozó művész produkciója a rekeszizmokat is próbára teszi.
Lui Nereus közel 60 éve van a porondon, lányai is unokái is követték a pályán. Neve nem csak hazánkban cseng jól, bejárta az egész világot és produkcióoival népszerűsítette a magyar cirkuszművészetet.

További képek Eötvös Cirkusz előadásából, amelyet augusztus 30-ig nézhetnek meg Szegeden, a Rókusi körúti Tesco-parkolóban. Az előadások pontos időpontját itt találja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.