Elmaradt a strandszezon Makón

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Emberemlékezet óta nem történt olyan Makón, mint idén: a nyári strandszezon egészen egyszerűen elmaradt, bár pár nap még hátravan a legmelegebb évszakból - írja a Délmagyar.

A makói strand ugyanakkor annak ellenére népszerű, hogy fü­­rdeni a vízben továbbra sem lehet. Nyugágyak ugyan vannak a parton, de ott van a közelükben a mobil lépcső is, ami máskor augusztusban levezet a vízbe. Most még tábla is figyelmeztet a parton arra, hogy tilos a Marosba menni – nem is volt benne senki. Nincs meg a szokásos, bójákkal kijelölt fürdőhely sem.

A lap szerint nyár ele­jén, a koronavírus-járvány miatti korlátozások okán fel sem merült a strand megnyitása, aztán amikor ezeket fel­oldották, kiöntött a folyó, és elég sokáig magas volt a vízállás. Információink szerint most már a nyárból hátralévő né­­hány napra nem is fogják megnyitni, hiszen ahhoz hosszadalmas szakhatósági eljárásra volna szükség – egyébként a vízállás még most sem alacsony.

Előző sztori

Továbbra is nyeretlen a Szeged-Csanád GA

Következő sztori

Idén is megtartják az Őszelő fesztivált Vásárhelyen